Bacău: Un avion care urma să decoleze a ieşit de pe pistă - VIDEO

Un avion care trebuia să ajungă la Bucureşti de pe aeroportul "George Enescu" din Bacău a rămas la sol, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.00, după ce a ieşit în afara căii de rulare, din cauza supraturării unuia dintre motare.

116 afișări
Imaginea articolului Bacău: Un avion care urma să decoleze a ieşit de pe pistă - VIDEO

Bacău: Un avion care urma să decoleze a ieşit de pe pistă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Pasagerii cursei Tarom Bacău - Bucureşti au ajuns, sâmbătă, pe Aeroportul Otopeni cu o altă aeronavă.

Cursa Tarom RO802 Bacău - Otopeni, cu 23 de pasageri la bord, care trebuia să decoleze sâmbătă, la ora 7.05, de pe Aeroportul "George Enescu", a suferit un incident tehnic, care a dus la ieşirea aeronavei de pe carea de rulare, a anunţat compania.

Pasagerii cursei Tarom RO802 Bacău - Bucureşti au fost preluaţi de o altă aeronavă a companiei şi au ajuns pe Aeroportul Otopeni la ora 14.03, cu o întârziere de aproximativ şase ore.

"Subliniem că aeronava care a efectuat cursa Tarom RO802 nu a ratat decolarea, ci a ieşit din calea de rulare, în urma unei creşteri necontrolate a turaţiei unuia dintre cele două motoare. Echipajul a acţionat rapid, conform procedurilor, prin oprirea ambelor motoare. Din cauza unei tracţiuni inegale şi a condiţiilor meteo nefavorabile, în momentul opririi s-a produs un moment lateral, care a determinat o uşoară derapare a aeronavei - aceasta ieşind, cu câţiva metri, de pe calea de rulare", informează compania aeriană.

Video Stirileprotv.ro

Reprezentanţii companiei Tarom au precizat că pasagerii şi echipajul aeronavei nu au fost răniţi, iar avionul nu a suferit avarii în urma acestui incident.

Potrivit Tarom, 19 pasageri aveau conexiuni cu alte curse externe, aceştia fiind rerutaţi către destinaţiile finale.

"Prioritatea principală a personalului Tarom a constat în asigurarea conexiunilor pasagerilor cursei RO 802. Toţi pasagerii vor continua călătoria către destinaţia finală, fiind protejaţi pe cursele Tarom şi ale companiilor partenere. Pasagerii cursei RO802 vor fi compensaţi, conform regulamentelor europene", a precizat sursa citată.

O echipă tehnică a companiei Tarom evaluează aeronava implicată în incident, "care aparent se află în stare bună". "Avionul va fi adus la Bucureşti imediat ce va fi declarat apt pentru zbor, acesta urmând ulterior să treacă prin alte controale tehnice amănunţite, înainte de a fi reintrodus în programul de zbor", mai arată compania.

O comisie de anchetă a Ministerul Transporturilor a ajuns la Aeroportul "George Enescu" din Bacău, urmând să stabilească atât cauzele incidentului, cât şi dacă aeronava mai poate zbura sau va fi retrasă.

Mircea Ciucă, de la Comisia de Investigaţii Accidente Aeriene a Ministerului Transporturilor, a declarat că aeronava a ieşit în afara căii de rulare cu aproximativ 15 metri, comisia de anchetă urmând să stabilească exact cauzele incidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici