Bacău: Un copil ţinut în lanţuri de părinţi, internat într-un centru special

Un copil de 8 ani, din comuna băcăuană Podul Turcului, ţinut în mod frecvent în lanţ sau legat cu o sfoară de gard în timp ce parinţii erau plecaţi la muncă, a fost internat într-un centru special de reprezentanţii de la Direcţia Protecţia Copilului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3 afișări

Mihăiţă Huştiu are 8 ani şi suferă de un retard sever încă de la naştere. El a fost văzut în repetate rânduri de săteni legat de gard cu un lanţ sau cu o frânghie.

"Treceam de mai multe ori pe drum şi îl vedeam legat ba cu lanţul, ba cu sfoara de gard sau de un ţăruş din mijlocul curţii. Asta vara pe căldurile alea stătea săracu’ acoperit tot de muşte ca un animal. Dar e suflet şi el cum să-şi bată aşa joc. Odată a reuşit să rupă sfoara şi umbla săracul prin sat cu ea de gât", a declarat Ioana Sârbu, vecina familie Huştiu.

Părinţii susţin că nu ei l-au legat pe băiat. "Noi nu l-am legat, dar când plecam la muncă probabil îl mai lega mama să nu plece de acasă", a spus Maria Huştiuc, mama copilului.

Mihăiţă mai are 8 fraţi: doi au fost abandonaţi la naştere de mamă şi au ajuns în centre de plasament, iar ceilalţi şase stau acasă, ei având vârste cuprinse între un an şi patru luni şi 12 ani. Oficialii DPC Bacău au mers azi şi au văzut condiţiile mizere în care sunt crescuţi copiii.

"O situaţie nedorită, iar ca în multe cazuri, autorităţile locale nu au anunţat Protecţia Copilului. Copilul are nevoie de ajutor medical", a declarat Alina Iftode, purtător de cuvânt al DPC Bacău.

Ancheta va continua şi, în funcţie de aceasta, se va stabili soarta copiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici