Băhăian şi ceilalţi trei membri ai grupării rămân în arest

Sergiu Băhăian şi ceilalţi trei membri ai grupării vor fi cercetaţi în continuare în arest pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, Curtea de Apel Bucureşti respingând, vineri, contestaţiile lor la decizia Tribunalului Ialomiţa.

21 afișări
Imaginea articolului Băhăian şi ceilalţi trei membri ai grupării rămân în arest

Băhăian cere să fie eliberat şi reclamă presiunea mediatică în cazul său

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia lui Sergiu Băhăian şi a lui Edward Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă faţă de decizia Tribunalului Ialomiţa de arestare preventivă a lor pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat. Instanţa urmează să decidă dacă cei patru vor fi cercetaţi în libertate sau rămân în arest.

Sergiu Băhăian a cerut, vineri, instanţei Curţii de Apel Bucureşti să fie cercetat în libertate şi a susţinut că nu are nicio legătură cu omorurile pe care "Parchetul i le-a pus în cârcă", reclamând presiunea mediatică care se face în cazul său.

De partea cealaltă, procurorul de şedinţă a indicat că, în cuprinsul dosarului, există interceptări ale convorbirilor telefonice ale acestora şi că deşi Băhăian nu a figurat ca liderul acestui grup de firme, în acte este conducătorul mascat al grupării, întrucât punea în funcţii de conducere persoane uşor de manipulat, alcoolici sau bolnavi.

De asemenea, procurorul a arătat că DIICOT Constanţa face cercetări într-un dosar privind cele patru omoruri a unor administratori de firme în spatele cărora s-ar afla Băhăian.

Procurorul a mai arătat că Băhăian a încercat să se sustragă de la anchetă, refuzând să se prezinte în faţa procurorilor când a fost citat. Mai mult, atunci când a fost citat cu mandat de aducere, Băhăian a încercat să fugă de poliţişti, care au fost nevoiţi să folosească pistoalele din dotare. Acuzarea a arătat că Băhăian a mai fost arestat şi condamnat pentru fapte asemănătoare.

Patronul clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian - lider al unei grupări specializate în infracţiuni economice, care ar fi ordonat uciderea a patru persoane - a fost arestat preventiv, duminică, pentru 29 de zile, de Tribunalul Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici