VIDEO  Balena beluga a fost scoasă din Sena, dar a murit în timpul misiunii de salvare

  • O balenă beluga, a cărei viaţă a fost pusă în pericol după ce s-a rătăcit în râul Sena, a fost scoasă din apă miercuri dimineaţa, însă nu a mai avut putere să lupte.
  • „În ciuda unei operaţiuni de salvare fără precedent pentru beluga, suntem trişti să anunţăm moartea balenei", a declarat prefectul departamentului Calvados, pe Twitter.
2554 afișări
Imaginea articolului Balena beluga a fost scoasă din Sena, dar a murit în timpul misiunii de salvare

Balena beluga care a fost scoasă din râul Sena în cursul zilei de miercuri a murit, în timpul misiunii de salvare, potrivit autorităţilor locale citate de Reuters.

„În ciuda unei operaţiuni de salvare fără precedent pentru beluga, suntem trişti să anunţăm moartea balenei", a declarat prefectul departamentului Calvados, pe Twitter.

-------

O balenă beluga, a cărei viaţă a fost pusă în pericol după ce s-a rătăcit în râul Sena, a fost scoasă din apă miercuri dimineaţa. Specialiştii încearcă să o salveze şi o transportă spre ocean, potrivit Reuters.

Beluga, de culoare albă, a înotat până aproape de jumătatea drumului spre Paris înainte ca autorităţile locale să o închidă într-un sistem de ecluze de mari dimensiuni. Acum este transportată într-un camion frigorific către oraşul de coastă Ouistreham, în Normandia, unde va fi plasată într-un bazin cu apă sărată.

Extragerea cetaceului de 800 kilograme a durat şase ore şi a fost realizată de grupul de conservare marină Sea Shepherd France.

În ciuda succesului primei etape a operaţiunii de salvare, există încă îndoieli cu privire la şansele de supravieţuire ale balenei, care în mod normal ar trebui să cântărească 1.200 kg.

„Medicii veterinari nu sunt neapărat optimişti în ceea ce priveşte starea de sănătate a balenei. Este îngrozitor de slabă pentru o belugă şi asta nu este de bun augur pentru speranţa de viaţă pe termen mediu", a declarat Isabelle Dorliat-Pouzet, secretarul general al prefecturii Eure, pentru BFM TV.

La sfârşitul lunii mai, o orcă grav bolnavă a înotat zeci de kilometri în sus pe Sena şi a murit din cauze naturale după ce încercările de a o ghida înapoi în mare au eşuat.

În septembrie 2018, o balenă beluga a fost observată în râul Tamisa, la est de Londra, timp de câteva zile, în ceea ce a fost atunci cea mai sudică apariţie a unei beluga în raport cu ţărmurile britanice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici