VIDEO  Baloo, într-o pădure din Piatra Craiului. Un urs a fost filmat în timp ce se scărpina de un copac

  • Ursul Baloo din Cartea Junglei are un urmaş în pădurile din România.
  • O cameră de monitorizare a faunei a înregistrat imagini cu un urs care se scarpină de un copac dintr-o pădure din Piatra Craiului.
3030 afișări
Imaginea articolului Baloo, într-o pădure din Piatra Craiului. Un urs a fost filmat în timp ce se scărpina de un copac

Captură video

Camera de monitorizare a fost montată în pădure de angajaţii Romsilva, compania care administrează rezervaţia naturală.

Ulterior, imaginile au fost publicate pe Facebook, fiind însoţite de melodia din celebrul film Cartea Junglei.

„Adevăratul Baloo într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului, imaginile amuzante fiind filmate de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva din cadrul administraţiei parcului”, au anunţat reprezentanţii Romsilva.

Specialiştii spun că urşii au două motive pentru a se scărpina de copaci.

„Scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi, are un dublu rol pentru urşi, scapă de paraziţi şi, în acelaşi timp, îşi marchează teritoriul, ceilalţi urşi simţind imediat mirosul lăsat pe arbori”, mai scrie pe reţeaua de socializare.

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populaţii de urs din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici