Banca Mondială a cerut oprirea lucrărilor de infrastructură din zona Parcului Băneasa

Primarul general Sorin Opreascu a declarat, joi, că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a primit o adresă de la Banca Mondială în care se cerea oprirea lucrărilor de infrastructură şi reabilitare rutieră din apropierea Parcului Băneasa din cauza scandalului legat de modul de dobândire a terenului.

30 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială a cerut oprirea lucrărilor de infrastructură din zona Parcului Băneasa

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei

"Zilele trecute am primit o adresă de la Banca Mondială prin care ni se solicita să oprim lucrările de infrastructură şi realizarea sistemului rutier din apropierea Parcului rezidenţial Băneasa din cauza scandalului izbucnit legat de modul de dobândire al terenului", a spus Sorin Oprescu.

Primarul a explicat că, în prezent, în zona Băneasa mai trebuie realizaţi cinci kilometri de ţevi pentru "închiderea inelului de apă", fiind necesare construirea a încă două staţii de epurare a apelor fluviale precum şi reabilitarea sistemului rutier.

Edilul şef al Capitalei a făcut aceste declaraţii în conetxtul prezentării proiectelor de investiţii ale Primăriei Bucureşti din acest an.

Oprescu a explicat că lucrările vor continua în zonele Străuleşti, Giuleşti Sârbi, Chitila, Vatra Nouă, dar nu şi în apropierea Parcului rezidenţial Băneasa.

Dosarul privind tranzacţionarea terenului din Băneasa aparţinând Universităţii de Agronomie a fost deschis în 2005-2006, fiind cercetaţi penal Ioan Alecu şi Gabriel Popoviciu, care au primit, în 14 februarie 2008, NUP de la Parchetul instanţei supreme, însă cauza a fost redeschisă de DNA.

Potrivit DNA, terenul care face obiectul anchetei în care sunt implicaţi fostul rector al Universităţii de Agronomie, Ioan Alecu, şi omul de afaceri Puiu Popoviciu era în proprietate publică a statului, nu putea fi tranzacţionat şi a fost "în mod vădit subevaluat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici