Banca Mondială învaţă România cum ar putea câştiga un miliard de euro de pe urma ţiganilor

Conform Băncii Mondiale, faptul că doar unul din doi romi apţi de muncă lucrează duce, în România, la pierderi de productivitate de 887 de milioane de euro.

31 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială învaţă România cum ar putea câştiga un miliard de euro de pe urma ţiganilor

Banca Mondială învaţă România cum ar putea câştiga un miliard de euro de pe urma ţiganilor (Imagine: Gândul/Publimedia)

"Pierderile de productivitate anuală variază între 231 milioane euro în Serbia, 367 milioane euro în Cehia, 526 milioane euro în Bulgaria, până la 887 milioane euro în România", estimează Banca Mondială, precizând că aceste costuri sunt stabilite pe baza estimărilor oficiale cu privire la populaţia romă.

Citeşte mai multe despre pierderile cauzate de neintegrarea romilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici