Bani de la BM și de la buget pentru spitalele din Toplița și Miercurea Ciuc

Ministrul Sănătății, Ion Bazac, a afirmat vineri seara, după ce a vizitat spitalul municipal din Toplița, că acesta, precum și Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, vor beneficia de finanțări de la Banca Mondială și de la bugetul Ministerului Sănătăţii.

21 afișări
Imaginea articolului Bani de la BM și de la buget pentru spitalele din Toplița și Miercurea Ciuc

Ministrul Sănătății, Ion Bazac (Imadine din arhiva Mediafax Foto)

Ion Bazac a vizitat vineri, în jurul orei 22.00, spitalul municipal din Toplița, a avut discuții cu medicii, cu deputatul social-democrat Mircea Dușa și cu prefectul județului, Constantin Strujan, și s-a declarat mulțumit, deși a constatat că există secții care ar avea nevoie urgent de renovare și de dotări.

"După ce am vizitat unitatea spitalicească, am constatat că este nevoie de investiții, atât de la buget, cât și de la Banca Mondială, pentru a reabilita și dota corespunzător secțiile de Interne și de Chirurgie", a declarat Bazac.

El a adăugat că săptămâna viitoare, va trimite la spitalul din Toplița un grup de experți care va evalua cuantumul sumelor necesare investițiilor în această locație.

Bazac a mai precizat că, în drum spre Toplița, s-a oprit și în reședința harghiteană pentru a vizita Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

"Am decis să introducem Spitalul din Miercurea Ciuc în proiectul Băncii Mondiale (BM) pentru reabilitarea secției de Obstetrică-Ginecologie și dotarea ei cu echipamente. Pe de altă parte, dacă nu mă înșel, proiectul Ambulatoriului de specialitate, transmis pe Programul de Dezvoltare Regională – Axa 3, a ajuns la MS pentru a fi aprobat", a afirmat ministrul Sănătății.

Bazac a mai spus că ministerul va mai finanța patru camere de primiri urgențe pentru spitalele orășenești din Harghita, acestea fiind prevăzute deja în programul BM.

"Cred că după vizita mea vom aloca și o parte din banii pentru reparații capitale și spitalului de la Miercurea Ciuc", a conchis ministrul Sănătății.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici