Bănicioiu cere direcţiilor sanitare şi ambulanţelor să lucreze la capacitate maximă pe caniculă

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut, marţi, direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculară, atenţionând şi unităţile de primiri urgenţe să aibă personalul şi medicamentele necesare afecţiunilor cauzate de căldură.

73 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu cere direcţiilor sanitare şi ambulanţelor să lucreze la capacitate maximă pe caniculă

Bănicioiu cere direcţiilor sanitare şi ambulanţelor să lucreze la capacitate maximă pe caniculă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se mai precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de Ministerul Sănătăţii (MS).

De asemenea, potrivit MS, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale, pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

Conducerea MS a atenţionat şi unităţile de primiri urgenţe, pentru a asigura numărul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice perioadei caniculare.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină.

Pe de altă parte, arată MS, în zonele afectate de inundaţii, este important ca populaţia să respecte măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor: să consume apă îmbuteliată, şi nu direct din fântână, să păstreze igiena corporală, dar şi pe cea a alimentelor, să nu atingă animalele moarte şi să anunţe autorităţile pentru manipularea acestora. La primele semne de boală, oamenii sunt sfătuiţi să se prezinte la medic sau cea mai apropiată unitate sanitară.

Potrivit meteorologilor, în sud-estul ţării ar urma să se înregistreze, marţi, temperaturi de până la 35 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici