Bănicioiu:Dacă într-un an şi jumătate Programul Naţional de Radioterapie nu e funcţional, demisionez

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, vineri, că îşi dă demisia dacă nu reuşeşte să facă funcţional, într-un an şi jumătate, Programul Naţional de Radioterapie, el adăugând că ar trebui întrebaţi şi ceilalţi miniştri, din ultimi 25 de ani, ce au făcut în acest domeniu.

283 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu:Dacă într-un an şi jumătate Programul Naţional de Radioterapie nu e funcţional, demisionez

Bănicioiu:Dacă într-un an şi jumătate Programul Naţional de Radioterapie nu e funcţional, demisionez (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

”Este adevărat că foarte mulţi pacienţi au nevoie de radiotrapie, sunt acele liste de aşteptare, iar în momentul de faţă se fac eforturi, şi sunt concretizate în sensul că am reuşit să semnăm un Acord cu Banca Mondială, particular, pe această zonă de radioterapie. Din toamnă, putem începe un Program naţional de radioterapie. (...) Vom termina, după calculele mele, pentru că vom avea şi sprijinul autorităţilor locale, suntem în câteva puncte destul de avansaţi, la nivelul finalizării de construcţie de buncăre. Practic, cred că într-un an, un an şi jumătate, vom reuşi să acoperim mare parte din solicitări. Momentan, din păcate, în ultimii ani nu s-au făcut foarte multe”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Întrebat dacă îşi va da demisia, în cazul în care nu se va implementa în acest an şi jumătate Programul Naţional de Radioterapie şi nu se va rezolva problema celor care au nevoie de radioterapie, Nicolae Bănicioiu a răspuns: ”Eu spun că încerc să fac ceea ce nu au făcut alţii, dar nu vreţi să îi întrebaţi pe cei care au fost acum, de ce nu şi-au dat demisia? Eu vă spun că fac Programul Naţional de Radioterapie şi dacă, într-adevăr, acest program, într-un an şi jumătate din toamna asta, nu este funcţional, îmi dau demisia. Dar ce faceţi dumneavoastră cu ceilalţi miniştri, din ultimii 25 de ani, care nu au făcut nimic în radioterapie?”.

El a continuat: ”Nu îmi mai cereţi răspunsuri pentru ceea ce nu au făcut colegii mei”.

Potrivit ministrului Sănătăţii, în acest moment sunt funcţionale aparate de radioterapie la Institutul Oncologic, la Institutul Fundeni, unde este un aparat ”mai vechi şi un număr mai mic de pacienţi pe zi”, la Spitalul Colţea, care funcţionează la parametri normali.

”Avem o problemă la Spitalul Elias, unde sursa de cobalt este stricată momentan, şi tocmai prin acea Ordonanţă 2, care a fost respinsă de preşedinte, făcusem modificările pentru a face noi, direct, finanţarea, Spitalul Elias fiind în subordinea Academiei şi Spitalul Militar”, a mai spus Bănicioiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici