Bănicioiu: Eu cred că Ministerul Sănătăţii a funcţionat rău cu trei secretari de stat

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni, după Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, că majorarea la patru a numărului de secretari de stat la MS este justificată, având în vedere activitatea complexă, precizând că instituţia a funcţionat rău cu trei astfel de funcţii.

287 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Eu cred că Ministerul Sănătăţii a funcţionat rău cu trei secretari de stat

Bănicioiu: Eu cred că Ministerul Sănătăţii a funcţionat rău cu trei secretari de stat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cred că cei patru secretari de stat, având în vedere cât de complex este ministerul şi activitatea pe care o facem, cred că sunt justificaţi. Nu cred că asta este problema. Eu cred că ministerul a funcţionat rău când a funcţionat cu mai puţini secretari de stat", a spus Nicolae Bănicioiu, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor.

Ministerul Sănătăţii a supus dezbaterii publice un proiect de Hotărâre pentru modificarea HG 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, care prevede că "în îndeplinirea atribuţiilor sale, ministrul Sănătăţii este ajutat de patru secretari de stat, de un subsecretar de stat, de un secretar general şi de un secretar general adjunct".

În prezent, potrivit Hotărârii de Guvern 144/2010, Ministerul Sănătăţii are trei secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi de un secretar general adjunct.

Secretari de stat la Ministerul Sănătăţii sunt Dorel Săndesc, Francisk Iulian Chiriac şi Răzvan Teohari Vulcănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici