Bănicioiu: Vom avea în plus aproape 15 centre noi de radioterapie până la sfârşitul anului

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că radioterapia constituie un obiectiv major, întrucât nu sunt centre suficiente, de aceea până la sfârşitul anului vom fi aproape 15 centre noi.

409 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Vom avea în plus aproape 15 centre noi de radioterapie până la sfârşitul anului

Bănicioiu: Vom avea în plus aproape 15 centre noi de radioterapie până la sfârşitul anului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie, pentru că avem prea puţine centre. De aceea am semnat un acord cu Banca Mondială prin care ne-am propus ca până la sfârşitul anului să putem deschide aproape 15 centre de radioterapie. Vorbim cam de 40 de milioane de euro prin programul cu Banca Mondială şi alte 20 - 30 de milioane de euro din economii, sumă care ne-ar ajunge pentru realizarea acestui proiect", a precizat Bănicioiu.

El a mai spus că, odată cu uniformizarea costurilor privat-stat, costul unei şedinte de radioterapie din privat va scădea la aproape 1.000 de euro, faţă de 5.000 sau chiar 6.000 de euro în unele clinci.

Potrivit ministrului, spre exemplu, o şedinţă de IMRT (radioterapie cu intensitate modulabilă) va costa 640 lei, una de branhiterapie - 302 lei, radioterapia în regim spitalizare de zi 2D - 180 de lei, iar 3D - 320 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici