Banii care constituiau mita în cazul judecătorului Anghel, găsiţi într-un apartament închiriat

Banii primiţi cu titlul de mită de către judecătorul doljean Laurenţiu Anghel au fost găsiţi într-un apartament închiriat de acesta, a susţinut, joi, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a solicitat respingerea recursului magistratului şi a celor doi avocaţi, arestaţi pentru corupţie.

60 afișări
Imaginea articolului Banii care constituiau mita în cazul judecătorului Anghel, găsiţi într-un apartament închiriat

DNA: Banii care constituiau mita în cazul judecătorului Anghel, găsiţi într-un apartament închiriat

Instanţa supremă a judecat, joi, recursurile făcute de judecătorul doljean, Laurenţiu Anghel şi avocaţii din Baroul Dolj, Ion Militaru şi Tiberiu Octavian Ciucă, împotriva deciziei Curţii de Apel Craiova de a emite mandate de arestare pe numele acestora, la cererea procurorilor DNA, care îi anchetează pentru fapte de corupţie.

La termenul de joi al procesului, instanţa i-a întrebat pe cei trei dacă doresc să facă declaraţii. Iniţial, aceştia au arătat că îşi menţin declaraţiile date în faţa procurorului şi a instanţei craiovene, dar, ulterior, cei doi avocaţi au decis să vorbească, denunţându-l pe magistratul Anghel, în sensul că a primit de la unul dintre cei doi apărători 20.000 de euro, cu titlul de mită, pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar.

La rândul său, judecătorul Anghel a arătat că doreşte să se folosească de dreptul la tăcere, invocând faptul că, dacă ar vorbi, ar fi nevoit să dea nume şi să facă referiri deranjante.

Întrebat de instanţă dacă totuşi a luat acei bani, judecătorul a negat vehement, arătând că procurorii anticorupţie au avut mai multe tentative de flagrant delict nereuşite la adresa lui, iar în urma ultimului nu s-au găsit asupra sa şi nici la percheziţiile domiciliare cei 20.000 de euro, invocaţi drept mită.

Tot Anghel a spus că anchetatorii i-ar fi instigat pe denunţători la mărturie mincinoasă, precum şi pe cei doi avocaţi.

Procurorul DNA a contrazis afirmaţiile lui Anghel referitoare la faptul că nu s-ar fi găsit banii primiţi drept mită.

Procurorul le-a înmânat judecătorilor un set de documente, sosite joi dimineaţă de la DNA-Serviciul teritorial Craiova, care instrumentează acest dosar, între care se afla şi un proces-verbal de percheziţie, în care s-a consemnat găsirea celor 20.000 de euro într-un apartament aparţinând magistratului.

Concret, a arătat procurorul, cei 20.000 de euro au fost găşiţi după ce procurorii anticorupţie au efectuat o a doua percheziţie într-un apartament închiriat de Anghel, după ce acesta a fost arestat.

Procurorul DNA a explicat instanţei că iniţial nu s-au găsit aceşti bani în urma percheziţiilor făcute la domiciliul judecătorului sau la biroul său şi al avocaţilor cercetaţi alături de el, dar că în urma unei a doua percheziţii făcute la un apartament închiriat de judecător, despre care nu se ştia iniţial, banii au fost găsiţi.

Instanţa supremă a respins, joi, recursurile celor trei astfel că procurorii anticorupţie îi vor cerceta pe aceştia în stare de arest.

Cei trei sunt învinuiţi într-un caz de corupţie în care un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, Sergiu Stănăgoi, ar fi intervenit, prin cei doi avocaţi, la judecătorul Laurenţiu Anghel. Judecătorul, la rândul său, urma să vorbească, în favoarea deţinutului, cu colegul său Bogdan Diaconescu, pentru obţinerea unei pedepse mai uşoare, susţinea Mircea Gacea, avocatul judecătorului arestat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici