Bărbat care a vrut să dea mită până la 30.000 de euro după un scandal în trafic, trimis în judecată

Un bărbat care a promis unor agenţi de poliţie sume de bani cuprinse între 3.000 de lei şi 30.000 de euro, pentru ca aceştia să nu dispună măsuri legale după ce a distrus o maşină cu care s-a şicanat în trafic, apoi a refuat probele biologice, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

377 afișări
Imaginea articolului Bărbat care a vrut să dea mită până la 30.000 de euro după un scandal în trafic, trimis în judecată

Bărbat care a vrut să dea mită până la 30.000 de euro după un scandal în trafic, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului R.G.C., acuzat de dare de mită, ultraj (două fapte), refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere şi ameninţare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că, în data de 19 februarie 2024, bărbatul ar fi promis unor agenţi de poliţie sume de bani cuprinse între 3.000 lei şi 30.000 de euro, pentru ca poliţiştii să nu dispună faţă de el măsurile legale după ce săvârşise mai multe infracţiuni.

Astfel, bărbatul a provoat distrugeri unui autoturism cu care s-ar fi şicanat în trafic, a acroşat un alt autovehicul în parcarea unui mall şi a refuzat să i se recolteze probe biologice.

„Concret, în data de 19 februarie 2024, în timp ce se afla în sediul unei secţii de poliţie din municipiul Iaşi unde urma să fie cercetat pentru aspectele menţionate mai sus, inculpatul ar fi ameninţat doi poliţişti cu exercitarea unor violenţe fizice, l-ar fi lovit pe unul dintre ei, după care, observând că această abordare nu va duce la nici un rezultat favorabil, acesta din urmă le-ar fi oferit agenţilor sumele de bani menţionate mai sus pentru a nu fi tras la răspundere penală”, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici