Bărbat căutat de scafandri şi cu elicopterul SMURD, după ce s-a înecat sub privirile copiilor săi

Un bărbat de 41 de ani este căutat de scafandri profesionişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui şi cu un elicopter SMURD după ce a dispărut, marţi după-amiază, sub privirile copiilor săi, în barajul de la Soleşti, din care este alimentat cu apă brută municipiul Vaslui.

376 afișări
Imaginea articolului Bărbat căutat de scafandri şi cu elicopterul SMURD, după ce s-a înecat sub privirile copiilor săi

Bărbat căutat de scafandri şi cu elicopterul SMURD, după ce s-a înecat sub privirile copiilor săi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, un localnic a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, după ce a auzit cum cei doi copii ai bărbatului de 41 de ani strigau de pe mal la tatăl lor să iasă din apă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Localnicul a fugit în sat şi a cerut ajutoare, solicitând, totodată, intervenţia autorităţilor pentru căutarea vasluianului dispărut în barajul de la Soleşti.

Imediat, în zonă au fost trimise mai multe echipaje de pompieri şi o ambulanţă, fiind începute acţiunile de căutare a bărbatului de 41 de ani.

"În sprijinul pompierilor militari, care desfăşoară acţiuni de căutare cu barca, au venit şi trei scafandri profesionişti ai ISU Vaslui. De asemenea, în zonă a ajuns şi un elicopter SMURD pentru survolul barajului Soleşti, în vederea suplimentării efortului de căutare-salvare”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Ciprian Silav.

Scafandrii vasluieni se află la cea de-a doua misiune în cursul zilei de marţi, după ce au încheiat căutările în barajul de la Râpa Albastră, unde, duminică, un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, s-a înecat când se afla la scăldat cu prietenii.

Cadavrul acestuia a fost găsit după două zile de căutări, fiind preluat de Serviciul de Medicină Legală Vaslui în vederea efectuării autopsiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici