Bărbat reţinut după ce ar fi înşelat 250 de persoane prezentând cazul fals al unui copil bolnav

Un bărbat de 36 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Capitală după ce ar fi prezentat informaţii false despre un copil bolnav şi ar fi păcălit astfel 250 de persoane cu diferite sume de bani.

262 afișări
Imaginea articolului Bărbat reţinut după ce ar fi înşelat 250 de persoane prezentând cazul fals al unui copil bolnav

Bărbat reţinut după ce ar fi îmşelat 250 de persoane prezentând cazul fals al unui copil bolnav

Poliţiştii Capitalei au făcut miercuri două percheziţii domiciliare în judeţul Timiş, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 25.000 de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada decembrie 2022 – mai 2023, un bărbat ar fi postat pe mai multe site-uri un anunţ umanitar, cuprinzând informaţii false despre cazul unei minore ce suferă de o boală incurabilă. Astfel, bănuitul ar fi solicitat şi încasat, de la 250 de persoane, diferite sume pentru a fi folosite la tratamentul specific.

În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe documente despre care există suspiciuni că sunt falsificate, telefoane mobile şi unităţi de calculator, precum şi trei cărţi de identitate falsificate. De asemenea, au fost identificaţi şi ridicaţi 5.000 de lei şi un card în contul căruia se află 21.000 de lei, sume ce urmează a fi indisponibilizate.

Bărbatul de 36 de ani a fost dus la audieri, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta va fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune (250 de acte materiale) şi fals informatic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
copil,
înşelăciune,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici