Bărbatul acuzat că a înşelat 300 de persoane cărora le-a cerut bani pentru analize medicale, arestat

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, care fusese reţinut, vineri, la Baia Mare, acuzat de înşelarea a peste trei sute de persoane din patru judeţe, cărora le-ar fi promis locuri de muncă în firmele sale, cerându-le bani pentru analize medicale, a fost arestat preventiv.

69 afișări

Magistraţii de la Judecătoria Baia Mare au emis, sâmbătă, mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele lui Gheorghe Grigoroaia, cercetat pentru escrocarea a peste trei sute de persoane din patru judeţe ale ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, Oana Tătaru, a declarat că bărbatul a făcut deja recurs la sentinţa instanţei.

Potrivit magistraţilor băimăreni, recursul se va judeca săptămâna viitoare la Tribunalul Maramureş.

În Baia Mare, s-au prezentat, sâmbătă, şi anchetatori din Vrancea, unde bucureşteanul este acuzat că a înşelat circa o sută de persoane, după acelaşi mod de operare ca în Maramureş. Aceştia nu au dorit să facă nicio declaraţie, precizând doar că se interesează tot de cazul lui Grigoroaia pe ale cărui urme sunt din toamna anului trecut.

Gheorghe Grigoroaia a fost reţinut în urma plângerii depuse de un păgubit din Baia Mare, căruia bărbatul, în vârstă de 35 de ani, i-a promis că îl angajează la un punct de lucru al societăţii sale pe care vrea să îl deschidă în oraş.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, fusese reţinut, vineri, la Baia Mare, fiind acuzat de fals în înscrisuri şi înşelarea a peste trei sute de persoane din patru judeţe, cărora le-ar fi promis locuri de muncă în firmele sale, cerându-le bani pentru analize medicale.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Voichiţa Zehan, declara că bărbatul a înşelat 75 de persoane numai în Baia Mare, promiţându-le că le va angaja la firma sa care are un punct de lucru în municipiu pentru ambalarea de detergenţi.

El a cerut de la acestea câte o sută de lei, motivând că trebuie să plătească analizele medicale în vederea depistării unor alergii la produse chimice.

Din totalul de 75 de oameni care şi-au depus formele de angajare, 30 au şi plătit banii.

"În afara persoanelor din Baia Mare, bărbatul a înşelat alte 230 de persoane în acelaşi mod, în judeţele Olt, Hunedoara şi Vrancea. De asemenea, intenţiona să procedeze în mod similar şi în judeţele Bihor şi Arad. Sumele de bani cerute au fost diferite de la judeţ la judeţ", spunea Zehan.

Gheorghe Grigoroaia a fost reţinut la Baia Mare, unde mersese să ridice diferenţa de bani de la restul oamenilor pe care urma să îi angajeze.

El a fost ridicat de către anchetatori şi dus la sediul Parchetului pentru audieri. În maşina acestuia, au fost găsite diverse ştampile contrafăcute ale unor instituţii bancare, precum şi diverse acte prin care el încerca să justifice în faţa angajaţilor activitatea firmei.

Conform declaraţiilor unei persoane, bărbatul a pretins că este administratorul unei societăţi comerciale cu sediul la Slatina, în numele căreia a acţionat, închiriind în Baia Mare o hală de producţie, unde a şi chemat la interviu persoanele pe care vroia să le angajeze, după ce dăduse într-un ziar local un anunţ pentru a angaja muncitori.

Persoana respectivă a spus că la interviu i s-a spus că tebuie să achite o taxă de o sută de lei necesară pentru efectuarea analizelor medicale.

"Eu nu am dat banii, urmând să îi dau săptămâna asta. Au fost însă mulţi care i-au plătit pe loc. Am înţeles că s-ar fi strâns în jur de 30 de milioane de lei vechi", a spus bărbatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici