Bărbatul care a aruncat cu acid în inspectori de la Finanţe va fi cercetat în libertate

Bărbatul care a aruncat cu acid de baterie în inspectori de la Finanţe Publice Dâmboviţa va fi cercetat în libertate pentru ultraj, au dispus, joi seară, procurori ai Parchetului Judecătoriei Târgovişte.

64 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a aruncat cu acid în inspectori de la Finanţe va fi cercetat în libertate

Bărbatul care a aruncat cu acid în inspectori de la Finanţe va fi cercetat în libertate

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, procurorii nu şi-au însuşit propunerea de reţinere a lui Eugen Dobre, în vârstă de 50 de ani, din satul Ioneşti, comuna dâmboviţeană Petreşti, tatăl administratorului magazinului de piese auto din Târgovişte, unde a avut loc incidentul.

Dobre a declarat jurnaliştilor că nu este vinovat şi că a fost provocat de comportamentul abuziv al inspectorilor, iar substanţa cu care a aruncat este un lichid electrolit, precizând că în magazin "nu există acid sulfuric, acesta nu se ţine în sticlă".

"Nu sunt vinovat. Nu regret nimic. Am încheiat cu ei în data de 10 ianuarie un proces-verbal în care firma se angaja ca în termen de zece zile să le prezint ultima situaţie financiară, în fapt o balanţă de verificare, iar ei au venit pe fiecare zi, eu ce să mai zic. Nu e vorba de achitare de bani, nu e vorba de cinci miliarde de lei vechi, oricum eu am contestat suma pe care ei o invocă. Îşi doresc scoaterea de pe piaţă a comercianţilor mici, nu i-am sechestrat şi s-au comportat exact cum se comportă ANAF-ul. Ei îşi fac datoria. Asta e, noi, care muncim, încercăm să ţinem salariaţi la muncă, să plătim taxe la stat, dar nu putem, aşa nu se poate. În magazin nu există acid de baterie, s-au luat probe din magazin în acest sens, este un lichid electrolit. În magazin nu există acid sulfuric, iar acesta nu se ţine în sticlă de plasic. S-au comportat abuziv, vă spun de luni mai multe, am ce să vă spun", a declarat Eugen Dobre.

Întrebat dacă i s-a cerut mită, Dobre a mai spus: "O să vedeţi...discutăm!"

Potrivit avocatului său, Dobre nu a avut intenţia de a-i răni pe cei doi angajaţi, el fiind nemulţumit că, deşi DGFP convenise ca patronul magazinului să prezinte situaţia contabilă în zece zile, aceştia veneau în fiecare zi.

Avocatul bărbatului a spus că acesta a fost provocat de către inspectorii de la Finanţe, în condiţiile în care între patronul magazinului de piese auto din Târgovişte şi Direcţia Generală de Finanţe Publice (DGFP) Dâmboviţa exista o înţelegere şi un termen pentru achitarea restanţelor şi prezentarea situaţiei contabile, pe care însă cei trei inspectori nu au respectat-o.

Potrivit sursei citate, inspectorii au venit la magazin de cel puţin trei ori în ultimele zile.

De asemenea, avocatul a spus că, miercuri, bărbatul nu a venit la audieri de teamă, adăugând că este probabil ca bărbatul să facă plângere împotriva inspectorilor, pe bază de probe.

Doi inspectori de la Direcţia Finanţelor Publice Dâmboviţa au fost transportaţi, miercuri, la Spitalul Judeţean, după ce tatăl patronului unui magazin de piese auto din Târgovişte, unde angajaţii se aflau în control, i-a stropit cu acid de baterie.

Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor, o echipă formată din trei inspectori ai Direcţiei Finanţelor Publice Dâmboviţa a mers la magazinul de piese auto din Târgovişte, al cărui patron are datorii la stat în valoare de 500.000 de lei, pentru a-i pune în vedere să achite banii, în caz contrar urmând să fie pus sechestru pe magazin.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dâmboviţa, după ce i-a stropit cu acid pe inspectorii de la Finanţe, bărbatul a părăsit magazinul, ascunzându-se de poliţişti.

Joi dimineaţă, oamenii legii l-au prins pe bărbat, în urma unei percheziţii la locuinţa acestuia din comuna Ioneşti, judeţul Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici