Bărbatul care a blocat de 22 de ori şoseaua de centură a Braşovului a fost pus în libertate

Ladislau Vankay, bărbatul care a blocat de 22 de ori şoseaua de centură a Braşovului, a fost pus în libertate, vineri seară, după ce magistraţii Tribunalului Braşov au admis recursul avocatului său la măsura arestării preventive, dispusă de Judecătoria Braşov în cursul aceleiaşi zile.

518 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a blocat de 22 de ori şoseaua de centură a Braşovului a fost pus în libertate

Bărbatul care a blocat de 22 de ori şoseaua de centură a Braşovului a fost pus în libertate

Vankay fusese arestat preventiv, vineri, pentru zece zile, de către magistraţii Judecătoriei Braşov sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, însă avocatul său a făcut imediat recurs, care a fost judecat, în cursul după-amiezii de vineri, la Tribunalul Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tiberiu Ţărmure, avocatul lui Ladislau Vankay, a atacat cu recurs decizia susţinând că au fost coroborate două infracţiuni pentru ca bărbatul să poată fi arestat, ceea ce nu este legal.

"S-a admis recursul şi Ladislau Vankay a fost pus în libertate. Decizia este definitivă. S-a curmat un abuz în care voiau să îl închidă pentru că voia să se folosească de bunul lui", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX Tiberiu Ţărmure, avocatul lui Ladislau Vankay.

Ladislau Vankay a fost reţinut, joi seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar şef Liviu Naghi, în urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada 3 aprilie-22 iulie bărbatul a blocat cu intenţie, de 22 de ori, şoseaua de centură a municipiului Braşov, la intrarea dinspre Dârste, aducând astfel atingere dreptului la liberă circulaţie al celorlalţi participanţi la traficul rutier, a declarat Naghi.

Conform acestuia, prin acţiunile sale Vankay a adus atingere bunelor moravuri şi a tulburat grav ordinea şi linistea publică, iar din această cauză a fost reţinut pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de un procuror în cursul serii de joi.

Ladislau Vankay a blocat de mai multe ori breteaua de legătură între Braşov şi Săcele, sub pasajul de la Dârste, prin proteste inedite: s-a aşezat cu maşina de-a latul şoselei, şi-a marcat teritoriul cu vopsea roşie, a construit un zid de cărămidă pe mijlocul drumului şi chiar a făcut grătar pe carosabil şi a invitat la masă câţiva prieteni şi presa.

Pentru acţiunile sale, bărbatul s-a ales cu câteva procese-verbale pentru blocarea unui drum public, conform Ordonanţei 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Vankay a câştigat terenul respectiv la sfârşitul lunii februarie, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Braşov. Pe terenul acestuia se află unul dintre pilonii pasajului rutier de la Dârste, care leagă localităţile Braşov şi Săcele. Deşi podul Dârste a fost construit între 2003 - 2005, bărbatul a cerut instanţei ca Primăria Braşov să elibereze terenul pe care îl deţine abia în 2007. Atât Judecătoria, cât şi Tribunalul Braşov au admis cererea braşoveanului în februarie 2009. Podul a fost construit între anii 2003 - 2005 şi a fost prima etapă a tronsonului I al şoselei de centură a Braşovului.

Vankay deţine, conform unei decizii judecătoreşti, un teren de circa 460 de metri pătraţi în municipiului Braşov şi 1.500 de metri pătraţi în zona Săcele.

Pasajul Dârste este o lucrare de utilitate publică şi reprezintă un nod rutier între drumul naţional dintre DN1 Bucureşti - Braşov şi şoseaua de centură a Braşovului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici