Bărbatul care a jefuit sâmbătă o casă de amanet din Capitală a fost prins

Bărbatul care a jefuit o casă de amanet din Capitală, după ce a ameninţat-o pe vânzătoare cu un pistol, a fost prins de poliţişti şi reţinut, joi seară, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

403 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a jefuit sâmbătă o casă de amanet din Capitală a fost prins

Bărbatul care a jefuit sâmbătă o casă de amanet din Capitală a fost prins (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Poliţiştii de la investigaţii criminale l-au depistat pe bărbat, identificat drept Marius P., joi seară, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, în zona "Drumul între tarlale" din Sectorul 3, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

La vederea poliţiştilor, bărbatul a încercat să fugă, dar a fost prins de ofiţeri şi imobilizat.

Anchetatorii au stabilit că bucureşteanul este suspectat şi de comiterea unei tâlhării care a avut loc în 20 iulie, în Sectorul 1. Atunci ar fi intrat într-o cofetărie, a ameninţat-o pe vânzătoare cu un cuţit, după care a luat aproximativ 2.000 de lei din casa de marcat.

Marius P. a fost reţinut, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Jaful a avut loc sâmbătă, la ora 12.53, în zona Câmpia Libertăţii din Sectorul 3, vânzătoare casei de amanet fiind ameninţată cu un pistol de către agresor, care purta cagulă.

Incidentul a fost sesizat de un trecător care a sunat la 112 şi a alertat Poliţia, moment în care agresorul a fugit. Nicio persoană nu a fost rănită.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara atunci că poliţiştii au ajuns în câteva minute la casa de amanet, deoarece în timp ce vânzătoarea a apăsat butonul de panică au fost primite şi apeluri la 112 în care persoane semnalau comiterea infracţiunii.

Diana Sarca preciza că, după ce a fugit de la locul faptei, agresorul s-ar fi urcat într-o maşină, dar nu se poate spune câte persoane l-ar fi aşteptat în autoturism şi dacă acelea aveau feţele acoperite sau nu.

Jaful, care a avut loc în mai puţin de 30 de secunde, a fost surprins de camerele de supraveghere din casa de amanet. În imagini se vede cum bărbatul, care poartă cagulă, o ameninţă pe vânzătoare cu pistolul, apoi sparge geamul de la o vitrină şi ia mai multe bijuterii pe care le bagă într-o pungă. Înainte de a fugi, bărbatul a luat şi câteva bijuterii din vitrina de la intrarea magazinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici