Bărbatul care a supravieţuit accidentului feroviar susţine că nu el conducea maşina

Bărbatul cercetat penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului produs la o trecere de cale ferată din judeţul Gorj, în urma căruia şi-au pierdut viaţa patru persoane, între care trei copii, neagă că s-ar fi aflat la volanul maşinii implicate în accident, aşa cum a anunţat Poliţia.

187 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a supravieţuit accidentului feroviar susţine că nu el conducea maşina

Bărbatul care a supravieţuit accidentului feroviar susţine că nu el conducea maşina

Ion Scurtu (40 de ani) a declarat că nu el conducea maşina implicată în accidentul produs în satul Budieni şi că la volanul autoturismului se afla de cumnatul său, Gogu Lunculescu, de 37 de ani, mort imediat după impact.

Bărbatul a negat, astfel, informaţiile furnizate de Poliţia Judeţeană Gorj, conform cărora el s-ar fi aflat la volan.

"Eu am condus maşina pentru scurt timp. Cei care m-au văzut la volan m-au văzut probabil atunci când scoteam maşina din curte, pentru că apoi cumnatul meu a insistat ca el să conducă mai departe. L-am lăsat pe el l-a volan, dar asta probabil nu au mai văzut-o cei care au dat acele declaraţii la Poliţie”, a spus Scurtu.

Bărbatul nu neagă, în schimb, faptul că a fi consumat alcool înainte de a pleca de acasă. El a spus că a a băut, ca şi cumnatul său, "două-trei pahare de bere".

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, inspector Daniel Tică, a anunţat, luni, că la volanul maşinii implicate în accident se afla Ion Scurtu, care avea o alcoolemie de 0,20 mg/l în aerul pur expirat, fapt care nu reprezintă o infracţiune, dar care are relevanţă în contextul producerii accidentului. În plus, cumnatul acestuia, bărbatul mort imediat după accident, nu are permis de conducere.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj a mai spus că Ion Scurtu este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

Ion Scurtu a fost rănit în urma accidentului produs, duminică după-amiază, însă este în afara oricărui pericol, fiind internat la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.

În accident şi-a pierdut viaţa fetiţa sa de 8 ani, un cumnat al acestuia, de 37 de ani, precum şi doi băieţi ai unui vecin, aceştia având 7 şi 9 ani.

Un al treilea băiat, în vârstă de zece ani, este internat în comă la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Copilul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral grav, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Adriana Trică.

O maşină în care se aflau şase persoane - patru copii şi doi adulţi - şi care se deplasa spre un câmp de la marginea localităţii gorjene Budieni a fost lovită în plin, duminică după-amiază, de un tren la o trecere peste o cale ferată semnalizată corespunzător. Ion Scurtu ajunsese în România cu câteva ore înainte de accident, după ce timp de an a lucrat în Anglia pentru a-şi construi o casă în satul natal. Fetiţa care a decedat, Ana Maria, era singurul copil al familiei Scurtu, mama acesteia aflându-se în continuare în Anglia, la muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici