Bărbatul de peste 300 de kilograme, operat la Spitalul "Sfântul Ioan"

Medicii de la Spitalul "Sfântul Ioan" au operat un bărbat din Bucureşti care cântăreşte peste 300 de kilograme, intervenţia constând în reducerea capacităţii stomacului cu 80 la sută şi crearea unui culoar gastric.

188 afișări
Imaginea articolului Bărbatul de peste 300 de kilograme, operat la Spitalul "Sfântul Ioan"

Stelian Jurcă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Bărbatul a fost operat luni după-amiază, iar la 12 ore de la intervenţie se simte foarte bine, a declarat, pentru MEDIAFAX, profesorul Cătălin Copăescu, cel care a realizat intervenţia.

"Este una dintre cele mai noi metode de chirurgie în cazul obezităţii, experimentată cu prioritate în Europa. Am peste o mie de pacienţi operaţi prin această metodă la care s-au putut vedea efectele, ultimul pacient fiind de fapt cel cu greutatea cea mai mare. Metoda constă în reducerea cu 80 la sută a capacităţii stomacului şi realizarea unui culoar lateral (gastric cleeve), astfel că pacientul nu va mai putea mânca aşa cum mânca înainte", a precizat medicul Copăescu.

Potrivit acestuia, pacientul ar putea ajunge acasă la sfârşitul săptămânii, dar abia după şase luni s-ar putea vorbi despre succesul intervenţiei chirurgicale, întrucât ar trebui să ajungă la mai puţin de 200 de kilograme.

Pe durata spitalizării bărbatul a mai scăzut câteva kilograme, cerinţă obligatorie pentru realizarea acestei intervenţii, a mai spus medicul.

La 12 ore de la operaţie pacientul se simte foarte bine, a mai spus medicul Copăescu.

Bărbatul se numeşte Stelian Jurcă, are 47 de ani, este din Sectorul 2 al Capitalei şi a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni, cu sprijinul Primăriei Sectorului 2. La sfârşitul lunii ianuarie, bărbatul fusese consultat la domiciliu de echipajele Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2.

El a fost diagnosticat cu obezitate morbidă, fiind încadrat în gradul de handicap grav cu diagnosticul "limfedem cronic cu elefantiazis, insuficienţă venoasă clasa IV cu ulceraţii multiple trenante la nivelul gambelor, obezitate morbidă", preciza atunci Primăria Sectorului 2.

Din luna ianuarie, bărbatul beneficiază de indemnizaţie de însoţitor, buget complementar şi indemnizaţie pentru persoane cu handicap grav.

Bărbatul declara că nu a mai ieşit din casă întrucât i-a fost frică să nu cadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici