Bărbatul din Covasna care a fost atacat de un urs a murit (Video)

Bărbatul din Covasna care a fost atacat de un urs, duminică, în zona localităţii Comandău, a murit din cauza rănilor grave pe care le-a suferit după ce a fost atacat de animal.

767 afișări
Imaginea articolului Bărbatul din Covasna care a fost atacat de un urs a murit (Video)

Bărbatul din Covasna care a fost atacat de un urs a murit

Bărbatul, un jandarm în vârstă de 30 de ani din Covasna, se întorcea, duminică, alături de un prieten, de la un canton situat în apropierea comunei Comandău, când un urs i-a atacat în pădure. Unul dintre ei a scăpat după ce au apărut şi alţi oameni în zonă, dar tânărul de 30 de ani a suferit răni grave pe faţă.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Covasna, Tiberiu Poştoacă, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul a murit în ambulanţă, înainte de a ajunge la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe.

Potrivit sursei citate, bărbatul a făcut un stop cardio-respirator.

Specialiştii susţin că în ultimii ani numărul urşilor a crescut foarte mult, iar potrivit estimărilor în pădurile din Covasna populaţia de urşi este de cel puţin 500-600 de exemplare.

Primarii din judeţul Covasna au solicitat de mai multe ori conducerii Consiliului Judeţean să intervină către Ministerul Agriculturii pentru a se rezolva problema acestor animale, în condiţiile în care în ultimii ani urşii şi mistreţii au produs pagube de sute de milioane de lei vechi în culturile agricole covăsnene.

Specialiştii le recomandă oamenilor să nu meargă singuri în pădure sau să evite pe cât posibil activităţile în timpul dimineţii şi seara în pădure şi în zonele limitrofe pentru a preveni eventuale atacuri ale urşilor. De asemenea, se recomandă ca proprietarii de stâni să stabilească trasee care să păstreze o distanţă de măcar 300 de metri de la liziera pădurii, ciobanii să nu intervină asupra animalelor care atacă stâna, iar localnicii să nu arunce deşeurile menajere în spatele caselor pentru a nu atrage urşii în apropierea gospodăriilor.

Citeşte şi:

Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de un urs

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici