Bărbatul internat în stare gravă cu botulism s-a intoxicat de la friptură de pui conservată în ulei

Bărbatul de 66 de ani, internat în stare gravă la Spitalul Judeţean Bacău cu botulism, s-a intoxicat de la friptură de pui făcută în gospodărie şi conservată în ulei, în găleţi din plastic, arată analizele de laborator făcute în cadrul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală.

273 afișări
Imaginea articolului Bărbatul internat în stare gravă cu botulism s-a intoxicat de la friptură de pui conservată în ulei

Bărbatul internat în stare gravă cu botulism s-a intoxicat de la friptură de pui conservată în ulei

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău a constatat, în urma anchetei desfăşurate în cazul bărbatului diagnosticat cu botulism, că toxina a fost contractată din carne de pui consumată de băcăuan în propria gospodărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentaţilor DSVSA Bacău, pulpele de pui din care a mâncat bărbatul erau prăjite şi conservate necorespunzător cu ulei, în găleţi din plastic acoperite cu capac.

"Examenul de laborator făcut la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală pe probele prelevate din carnea de pasăre preparată în gospodărie a indicat prezenţa toxinei botulinice în acele pulpe de pui din care bărbatul susţine că a mâncat. În ceea ce priveşte acele conserve din carne de porc din care, de asemenea, bărbatul susţine că a consumat, rezultatul a fost unul negativ pe toxina botulinică, însă procedura prevede ca probele în astfel de situaţii să mai fie ţinute sub observaţie”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul DSVSA Bacău, Carmen Bodea.

Pe lângă DSVSA, şi Direcţia de Sănătate Publică Bacău a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz , fiind prelevate inclusiv probe de sânge de la bolnav şi trimise la Institutul Cantacuzino Bucureşti pentru analize de laborator în vederea stabilirii diagnosticului de botulism şi din punct de vedere paraclinic.

Bărbatul de 66 de ani a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău în 7 mai, însă nu a putut fi tratat corespunzător prin imunizarea împotriva botulismului întrucât spitalul nu deţinea serul necesar. Ulterior, reprezentanţii unităţii medicale au început să facă demersurile la alte spitale din ţară şi la distribuitori de medicamente pentru achiziţionarea serului antibotulinic, abia după 24 de ore intrând în posesia acestuia, în condiţiile în care starea bolnavului devenise una critică.

După administrarea serului, starea de sănătate a bărbatului a început să se amelioreze, în prezent fiind stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici