Bărbatul internat la Iaşi cu malarie este în stare stabilă, dar monitorizat la ATI

Bărbatul întors din Camerun şi diagnosticat cu malarie este în stare stabilă, a declarat, marţi, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

227 afișări
Imaginea articolului Bărbatul internat la Iaşi cu malarie este în stare stabilă, dar monitorizat la ATI

„Pacientul diagnosticat cu malarie şi internat vineri în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi este stabil hemodinamic şi respirator. Acesta se află sub observaţie multi disciplinară a medicilor infecţionişti şi de terapie intensivă”, a declarat, marţi, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi, dr. Florin Roşu.

Acesta a precizat că pacientul este monitorizat şi de medicii de la ATI pentru că boala poate determina „manifestări imprevizibile”.

Malaria este cauzată de înţepătura ţânţarului Anofel (femela), Este o boală endemică, în general, în zona subsahariană, dar au fost întâlnite cazuri sporadince, rare, chiar şi în Delta Dunării, spune medicul.

„Ca şi măsură de prevenţie, nu există vaccin împotriva malariei. Ca sfat, pentru cei care călătoresc în zone endemice, există profilaxie cu medicamente antimalarice, trebuie folosite plasele de ţânţari şi produsele farmaceutice (soluţii şi unguente) care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Un bărbat de 41 de ani care s-a întors la sfârşitul lunii iulie din Camerun a fost diagnosticat cu malarie şi este internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici