Bărbatul rănit în explozia de la Sadu este conştient şi nu a fost intubat

Bărbatul rănit, vineri, în explozia produsă la Uzina Mecanică Sadu este internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală, are arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului, dar este conştient şi nu a fost necesară intubarea sa, a declarat managerul unităţii sanitare.

84 afișări
Imaginea articolului Bărbatul rănit în explozia de la Sadu este conştient şi nu a fost intubat

Bărbatul rănit în explozia de la Sadu este conştient şi nu a fost intubat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Constantin Dijmărescu, în vârstă de 42 de ani, a fost adus la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti vineri după-amiază, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde a fost internat după explozia de la Uzina Mecanică Sadu.

Managerul Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, Carmen Orban, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul a fost supus primelor intervenţii, fiindu-i toaletate plăgile.

Carmen Orban a precizat că acesta are arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului şi ale căilor respiratorii, dar este conştient, nefiind necesară intubarea sa.

Explozia de la Uzina Mecanică Sadu a avut loc vineri, în jurul orei 11.30 şi a fost urmată de un incendiu care a fost lichidat în scurt timp de pompierii ajunşi la faţa locului.

În urma deflagraţiei, două femei, Maria Mirulescu, de 42 de ani, şi Diana Andriţoiu, de 38 de ani, au murit carbonizate, iar Constantin Dijmărescu a fost grav rănit.

Potrivit autorităţilor, deflagraţia s-a produs într-o magazie unde era depozitată pulberea necesară pentru două zile de lucru a unei secţii, iar în urma exploziei atelierul respectiv a fost aproape distrus, acoperişul fiind smuls.

În urma exploziei, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Poliţiei, dar şi procurori au venit la Uzina Mecanică Sadu pentru a stabili cauzele producerii deflagraţiei. Totodată, o echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani a mers la Uzina Mecanică de la Sadu pentru a face cercetări în vederea realizării unei expertize tehnice necesare stabilirii cauzelor deflagraţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici