Bărbatul suspectat că a tras cu arma la Bărbuleşti a fost reţinut

Bărbatul suspectat că a tras cu arma în timpul conflictului din Bărbuleşti, provocând decesul unui alt bărbat, a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi după-amiază, de către procurorii Parchetului Tribunalului Ialomiţa.

393 afișări
Imaginea articolului Bărbatul suspectat că a tras cu arma la Bărbuleşti a fost reţinut

Bărbatul suspectat că a tras cu arma la Bărbuleşti a fost reţinut (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Bărbatul, Daniel Chelu, a fost reţinut sub acuzaţia de omor calificat.

El a fost dus în arestul Poliţiei Argeş şi urmează să fie prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunerea de arestare preventivă.

Bărbatul, Daniel Chelu, în vârstă de 35 de ani, a fost externat, marţi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi a fost dus sub escorta Poliţiei, într-o ambulanţă, la Parchetul Tribunalului Ialomiţa, unde a fost audiat de procurori.

Bărbatul, care în timpul conflictului a suferit o rană la braţ, a fost operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, însă este în stare stabilă, spuneau medicii.

O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite în urma unui scandal izbucnit, duminică, între două grupuri de romi din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, la un moment dat fiind trase şi câteva focuri de armă.

Primele cercetări ale procurorilor de la Parchetul Tribunalului Ialomiţa arătau că incidentul a început în momentul în care copiii din cele două grupuri s-au certat pe stradă, iar între părinţii acestora a izbucnit apoi un scandal. În conflict s-au folosit arme de foc şi obiecte contondente.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Ialomiţa, în urma conflictului cinci persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Municipal din Urziceni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, una dintre victimele internate la spitalul din Urziceni, un bărbat de 35 de ani, a decedat.

În acest caz au fost arestate preventiv opt persoane, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

În comuna ialomiţeană Bărbuleşti locuiesc peste 2.000 de familii de romi, iar în cursul anului trecut au avut loc cel puţin zece conflicte între grupuri de rromi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici