Bărbatul suspectat că şi-a ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia a fost arestat

Vasile Lavric, bărbatul din Rădăuţi suspectat că şi-a ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luate marţi de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor.

215 afișări
Imaginea articolului Bărbatul suspectat că şi-a ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia a fost arestat

Bărbatul suspectat că şi-a ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia a fost arestat (Imagine: Shutterstock)

Decizia instanţei, care nu este definitivă, a fost contestată de Lavric la Curtea de Apel Bucureşti.

Vasile Lavric, în vârstă de 57 de ani, a fost reţinut de procurorii Parchetului instanţei supreme după ce, în perioada 1995-2005, şi-ar fi ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia şi ar fi ascuns cadavrele, cele trei femei figurând ca dispărute, potrivit unor surse judiciare.

Bărbatul a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj cu trei surori din Rădăuţi. Prima dintre ele, Iuliana, i-a fost iubită şi a dispărut în 1995, când avea 16 ani. A doua, Nicoleta Iordache, i-a devenit soţie în 1993 şi a dispărut în 2005, la 31 de ani, iar câteva luni mai târziu a dispărut şi cea de-a treia femeie, Ramona, în vârstă de 19 ani, cu care bărbatul are şi un copil.

Părinţii fetelor l-au acuzat încă de atunci de crimă, dar în lipsa probelor toate dosarele au fost închise.

Procurorii care se ocupă de acest dosar au probe din care rezultă că a treia soţie a lui Vasile Lavric a fost lovită în cap cu un obiect contondent, în 2000, femeia fiind internată în spital, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

La cinci ani după producerea acestui incident descoperit de anchetatori, respectiv în 2005, Nicoleta Lavric a fost dată dispărută.

Conform PICCJ, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost constituit, în 20 mai 2005, un dosar având ca obiect dispariţia a trei surori. În 5 septembrie 2006, anchetatorii au stabilit să nu înceapă urmărirea penală în acest dosar.

În noiembrie 2013, însă, procurorul general al României a decis preluarea dosarului, fiind, totodată, infirmată soluţia de netrimitere în judecată dispusă în cauză. Ulterior, în februarie 2014, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv tentativă la omor.

Anchetatorii au percheziţionat, luni locuinţa lui Vasile Lavric, din Rădăuţi, judeţul Suceava. La percheziţii, au fost găsite, într-un garaj, fragmente osoase, care au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru expertiză. De asemenea, anchetatorii au luat probe ADN de la rudele femeilor dispărute.

Conform anchetatorilor, prima crimă ar fi avut loc în 1995, când Vasile Lavric ar fi ucis-o pe Iuliana, una dintre cumnate, în urma unui conflict. În lipsa unor indicii că a avut loc o crimă, femeia a fost dată dispărută de către rude.

În 2005, Lavric şi-ar fi omorât soţia, Nicoleta, şi pe cea de a doua soră a acesteia, Ramona, cu care ar fi trăit în concubinaj, cele două fiind date la rândul lor dispărute.

Luni, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii Serviciului Omoruri au percheziţionat locuinţa lui Vasile Lavric din Rădăuţi, unde au găsit, într-un garaj, fragmente osoase. Acestea au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru expertiză, iar anchetatorii au luat probe ADN de la rudele femeilor dispărute.

Vasile Lavric a fost ridicat de anchetatori şi dus, luni seară, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde, după ce a fost audiat, a fost reţinut pentru tentativă de omor.

În timpul audierilor, lui Vasile Lavric i s-a făcut rău şi a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. El a fost supus unor investigaţii, însă nu i-au fost găsite probleme de sănătate, astfel că nu a fost internat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Avocatul acestuia a spus că procurorii au început urmărirea penală în cazul lui Vasile Lavric, deocamdată pentru tentativă de omor, fiind vorba de trei dispariţii.

Bărbatul, care acum are 57 şi şase copii, din mai multe relaţii, a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj cu toate cele trei femei date dispărute.

Vasile Lavric a fost condamnat la trei ani de închisoare, în 1976, când avea 18 ani, pentru viol.

În urmă cu câţiva ani, Lavric a povestit, în presa locală, că s-a însurat, prima oară, înainte de a intra în puşcărie, cu o femeie pe care o chema tot Nicoleta, cu care a avut două fete. Femeia a divorţat înainte ca el să fie eliberat. După aceea, s-a căsătorit cu Cristina, cu care a avut doi copii. La 21 de ani, Cristina a făcut infarct.

În 1993, bărbatul s-a căsătorit cu Nicoleta Iordache, când aceasta avea 18 ani. O soră a Nicoletei, Iuliana, a dispărut, în anul 1995, la vârsta de 16 ani.

În anul 1999, Vasile Lavric ar fi avut avut o relaţie şi cu cealalată soră a Nicoletei, Ramona, atunci în vârstă de 13 ani. Un an mai târziu, Ramona a născut un copil. În 2005, Nicoleta a fost dată dispărută. După trei luni, a fost dată dispărută şi Ramona.

Vasile Lavric este mecanic auto la Rădăuţi.

Vecini şi localnici din Rădăuţi au părerile împărţite în legătură cu acest caz. Dacă unii cred că acesta este vinovat de dispariţia celor trei tinere, alţii sunt sceptici. Majoritatea, însă, refuză să comenteze subiectul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici