Barbie, între Putin şi Xi, pe lista finaliştilor la Personajului anului desemnat de revista Time

A fost publicată lista scurtă pentru Time's Person of the Year 2023.

166 afișări
Imaginea articolului Barbie, între Putin şi Xi, pe lista finaliştilor la Personajului anului desemnat de revista Time

Barbie, pe lista finaliştilor la Personajului anului desemnat de revista Time

Vedeta pop Taylor Swift, împreună cu preşedinţii ruşi Vladimir Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping, a intrat pe lista scurtă pentru coperta lui Time's Person of the Year 2023, care va fi anunţată mâine de revistă, în direct pe postul NBC.

Starul muzicii se află în compania altor figuri de pe scena internaţională, precum regele Charles al III-a, şeful Fed, Jerome Powell, CEO-ul OpenAI Sam Altman şi magistraţii care îl judecă pe fostul preşedinte american Donald Trump.

Lista este neobişnuit de plină de nume legate de divertisment: dintre cele nouă nominalizări, trei amintesc de strălucirea Hollywood-ului.

Pe lângă Swift, care în octombrie anul trecut a depăşit un miliard de dolari în active şi a continuat să acumuleze recorduri pe tot parcursul anului, mai sunt actorii lui Sag-Aftra şi scenariştii WGA care, după luni de grevă, au smuls un nou contract de muncă, dar şi păpuşa Barbie, protagonista filmului real-live al Gretei Gerwig, cu Margot Robbie şi cu Ryan Gosling protagonişti.

Anul trecut, Time l-a numit pe preşedintele Volodimir Zelenski şi „spiritul Ucrainei” Persoana anului. Putin intrase pe lista scurtă, dar până la urmă, nu a fost ales, aşa cum se întâmplase în 2007.

Hitler şi Stalin au prins prima pagină

Taylor Swift a apărut la rândul său pe copertă în 2017, anul scandalului Weinstein, alături de alţi „spărgători de tăcere” care avuseseră curajul să raportează hărţuirea sexuală.

Din 1927 - când Charles Lindbergh a traversat singur Atlanticul - Time şi-a dedicat coperta de începutul lunii decembrie persoanei grupului sau conceptului care a marcat cel mai mult, la bine şi la rău, anul care se apropia de sfârşit.

Coperta dedicată Persoanei anului nu este neapărat o onoare: în 1938, i-a fost acordată lui Adolf Hitler, în anul următor şi în 1942 i-au revenit lui Stalin, iar în 1979 - ayatollahului Khomeini.

Alte coperţi le-au revenit preşedintelui Joe Biden şi „vicelui” său, Kamala Harris, lui Martin Luther King, cancelarului german Angela Merkel, Papei Francisc şi activistei de mediu Greta Thunberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici