Bârlad: Părinţii elevilor unui liceu, obligaţi să dea bani pentru salariul paznicului

Părinţii celor 575 de elevi de la Liceul "Alexandru Vlahuţă" din Bârlad au reclamat Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui că sunt obligaţi să plătească, lunar, diriginţilor claselor, o taxă de 3,5 lei, bani necesari achitării salariului paznicului şcolii.

177 afișări
Imaginea articolului Bârlad: Părinţii elevilor unui liceu, obligaţi să dea bani pentru salariul paznicului

Bârlad: Părinţii elevilor unui liceu, obligaţi să dea bani pentru salariul paznicului

Potrivit respectivei sesizări, banii sunt strânşi, începând cu această lună, de către diriginţii fiecărei clase, iar apoi predaţi conducerii liceului pentru plata contractului de 2.000 de lei încheiat cu o firmă de pază din Bârlad.

Conducerea ISJ Vaslui dezaprobă o astfel de atitudine a conducerii Liceului "Alexandru Vlahuţă", dar spune că nu se opune plăţii unui paznic de către elevi dacă decizia a fost luată de Comitetul de Părinţi al şcolii, iar banii sunt strânşi de către părinţi.

"Atât timp cât este o hotărâre luată de majoritatea părinţilor care fac parte din acest comitet al şcolii, trebui ca toţi elevii să se conformeze. În schimb, aşa cum prevede regulamentul şcolar, banii nu au voie să ajungă pe mâna vreunui cadru didactic. Vom face un control la liceul în cauză să vedem în ce măsură se confirmă cele reclamate, în funcţie de care se vor lua şi eventualele sancţiuni", a declarat Florin Ciurariu, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Anul trecut, la acelaşi liceu din Bârlad, au fost montate, tot din banii elevilor, camere de supraveghere pe toate holurile şcolii, inclusiv la intrarea în unitatea de învăţământ, unde va sta paznicul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici