Baroul Bucureşti amână din nou discutarea excluderii din avocatură a lui Voicu şi Costiniu

Consiliul Baroului Bucureşti a decis, luni, să amâne discutarea excluderii din avocatură a lui Cătălin Voicu şi Florin Costiniu, întrucât nu a fost redactată motivarea deciziei prin care instanţa supremă i-a condamnat pe cei doi, a anunţat, luni, decanul Baroului, Ion Ilie Iordăchescu.

113 afișări
Imaginea articolului Baroul Bucureşti amână din nou discutarea excluderii din avocatură a lui Voicu şi Costiniu

Cătălin Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În privinţa avocatului Costiniu, dar şi a avocatului Voicu, Consiliul Baroului Bucureşti nu a luat în discuţie asemenea aspecte privitoare la situaţia lor profesională, din cauza faptului că instanţa care a pronunţat în mod definitiv condamnarea lor nu a trimis până în momentul de faţă motivarea redactării. Astfel, Consiliul Baroului Bucureşti se va pronunţa cu privire la situaţia celor doi avocaţi în momentul în care va avea motivarea judecătorilor de la instanţa supremă", a spus Iordăchescu.

În 22 aprilie, fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare.

Cu trei luni înainte de a fi trimis în judecată, Florin Costiniu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să ia act de cererea lui de pensionare. Decretul de pensionare a lui Costiniu a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu în 8 septembrie 2010. După pensionare, Florin Costiniu a activat ca avocat în Baroul Bucureşti.

Conform statutului profesiei de avocat, condamnaţii penali nu mai pot profesa ca avocaţi. "În cazul în care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, potrivit legii", prevede statutul avocaţilor, la articolul 58.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici