Bartolomeu I: Mi-am îndeplinit misiunea pentru care am venit în România

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a declarat, vineri seară, pe aeroportul Henri Coandă, că prin participarea la conducerea pe ultimul drum a Patriarhului Teoctist şi-a îndeplinit misiunea pentru care a venit în România.

1 afișare
Imaginea articolului Bartolomeu I: Mi-am îndeplinit misiunea pentru care am venit în România

Bartolomeu I: Mi-am îndeplinit misiunea pentru care am venit în România

"Toţi cei care am participat la înmormântare ne întoarcem la treburile noastre pentru a ne continua lucrarea şi misiunea. Suntem siguri că această lucrare bisericească va fi sprijinită de Patriarhul Teoctist de acolo de unde se află, o lucrare pentru care Prea Fericitul şi-a dedicat întreaga viaţă", a declarat Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului la plecarea din România.

De asemenea, el a amintit de o afirmaţie a cuiva, auzită în biserică, care spunea că Pământul a pierdut azi un om important, dar Cerurile au câştigat un om sfânt.

În încheiere, el a mulţumit locţiitorului de patriarh, mitropolitului Moldovei şi Bucovinei Daniel, pentru modul în care au fost primiţi, precum şi preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Călin Popescu Tăriceanu pentru că şi-au făcut timp să-l primească.

Slujba de înmormântare a Prea Fericitului Teoctist a avut loc vineri, la Catedrala Patriarhală, fiind condusă de Patriarhul ecumenic Bartolomeu I, alături de membrii Sfântului Sinod al BOR şi de mai mulţi Înalţi Ierarhi ai lumii ortodoxe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici