Băsescu: 85% din produsele din supermarketurile noastre sunt româneşti

Şeful statului a declarat, vineri, că, în ciuda afirmaţiilor care susţin contrariul, 85% din produsele din supermarket-uri sunt româneşti şi, de asemenea, că nu a constatat diferenţe semnificative în defavoarea maşinii Dacia Logan, cu care a circulat prin Bucureşti, faţă de automobilul Volkswagen.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: 85% din produsele din supermarketurile noastre sunt româneşti

Băsescu: 85% din produsele din supermarketurile noastre sunt româneşti

El a făcut această declaraţie la finalul vizitei făcute, vineri, la Ploieşti, la Uzina producătoare de utilaj petrolier Upetrom "1 Mai".

Răspunzând unei întrebări, Băsescu a afirmat că a renunţat la vechea sa maşină, în favoarea unei Dacii Logan. Întrebat dacă a constatat diferenţe semnificative între automobilul Volkswagen Golf pe care îl conducea şi Dacia Logan pe care o conduce acum, preşedintele a spus că nu există astfel de diferenţe în condiţiile în care a circulat cu Loganul pe distanţe mici, în Bucureşti.

Băsescu a explicat că singura diferenţă între un Logan de serie şi cel aparţinând SPP este faptul că acesta din urmă este supus unui control zilnic din partea forţelor de protecţie.

Întrebat dacă îşi va cumpăra o Dacie proprietate personală, şeful statului a răspuns că în calitatea sa de preşedinte nu are nevoie de o maşină proprietate personală.

La întrebarea reporterilor dacă de anul viitor va avea nevoie de o astfel de maşină, Băsescu a răspuns: "Dacă o să vreau".

Întrebat dacă a cumpărat din magazine, aşa cum a promis, produse româneşti, preşedintele a răspuns afirmativ, menţionând că a cumpărat unt.

În opinia lui Băsescu, trebuie să se iasă din demagogia promovată la posturile de televiziune de producătorii care susţin că în, magazinele mari, 80% din produse sunt de import.

El a ţinut să a ţinut să precizeze că 85% din produsele care se vând în supermarket-urile româneşti sunt fabricate în România.

Băsescu a declarat jurnaliştilor că va continua să folosească produse româneşti pentru a susţine economia românească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici