Băsescu a greşit anii de domnie ai lui Neagoe Basarab

Preşedintele Traian Băsescu a greşit, marţi, la forumul "România în anul 2020 - perspective de viitor", anii de domnie ai lui Neagoe Basarab, în timp ce vorbea despre rolul educaţiei.

81 afișări
Imaginea articolului Băsescu a greşit anii de domnie ai lui Neagoe Basarab

Băsescu a greşit anii de domnie ai lui Neagoe Basarab (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Şeful statului a spus că educaţia nu ar trebui să însemne memorare, ci formare de competenţe, context în care a greşit anii de domnie ai lui Neagoe Basarab.

Preşedintele a spus că elevii trebuie să ţină minte foarte multe, însă rolul şcolii ar trebuie să fie acela de a forma competenţe.

"Dascălul trebuie să formeze la copii competenţe, nu nevoia de a memora. O să vă dau un exemplu: la ce-mi foloseşte că ştiu că Neagoe Basarab a domnit între 1412-1421? Găsiţi pe google. Dar aş vrea să am competenţa să repar un calculator", a spus preşedintele, greşind anii de domnie cu un secol.

Neagoe Basarab a fost domn al Ţării Româneşti între 1512-1521.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, în urmă cu câteva zile, la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, la ceremonia de proclamare locală a canonizării Sfântului Voievod Neagoe Basarab.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici