Băsescu a mâncat, la un restaurant din Chişinău, raţă, salată, pandişpan şi a băut vin

Preşedintele Traian Băsescu a mâncat, miercuri, în prima zi a vizitei în R. Moldova, la un restaurant din Chişinău, meniul incluzând "salată din somon", "fileu de raţă", "pandişpan cu fructe şi caramelă" precum şi diverse vinuri, din care şeful statului "a servit câteva gâturi", relatează Jurnal.md.

87 afișări
Imaginea articolului Băsescu a mâncat, la un restaurant din Chişinău, raţă, salată, pandişpan şi a băut vin

Băsescu a mâncat, la un restaurant din Chişinău, raţă, salată, pandişpan şi a băut vin (Imagine: Mediafax Foto)

Sursa citată menţionează că Băsescu a mâncat la restaurantul "Casa Vinului", al cărui patron este omul de afaceri Victor Şelin, "şeful «Patriei»".

"Bucatele puse pe masa preşedintelui impresionează, însă niciuna dintre mâncăruri nu a fost din bucătăria tradiţională moldovenească. Salată din somon, cu rucola şi roşii ceri cu sos picant. Fileu de raţă, cu sos de pomuşoare şi pară marinată în spumant. Costiţe de viţel cu mix de legume, coapte la grătar. La desert, pandişpan cu fructe şi caramelă. Pentru fiecare fel de mâncare, Băsescu a servit câteva gâturi de vin de diferite feluri", relatează Jurnal.md.

Sursa menţionează că bucătarul-şef al restaurantului a spus că preşedintele României s-a arătat încântat de felurile de mâncare.

"Bucătarul-şef, Aliona Strungaru, a menţionat că preşedintele României a gustat din toate bucatele şi a rămas foarte mulţumit, spunând de fiecare dată că a fost foarte gustos. Cât a costat masa pentru Traian Băsescu, bucătarul-şef a refuzat să ne spună", se arată în relatarea Jurnal.md.

Traian Băsescu a început, miercuri, o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici