Băsescu a primit în dar de la Patriarhul Daniel o icoană cu Sf. Dimitrie

Preşedintele Traian Băsescu a primit în dar de la Patriarhul Daniel, în timpul slujbei, o icoană cu Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, iar la sfârşitul Sfintei Liturghii a plecat, împreună cu soţia, în drum spre maşină dând mâna cu mulţimea.

77 afișări
Imaginea articolului Băsescu a primit în dar de la Patriarhul Daniel o icoană cu Sf. Dimitrie

Băsescu a primit în dar de la Patriarhul Daniel o icoană cu Sf. Dimitrie

În timpul slujbei, preşedintele statului s-a ridicat şi s-a dus la Preafericitul Daniel pentru a primi în dar icoana, după care a revenit pe scaun. Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa Maria au stat în banca întâi pe podiumul amenajat lângă esplanada pe care a fost oficiată Sfânta Liturghie pentru Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, alături de Preafericitul Vincenţiu Ploieşteanu, episcop vicar patriarhal.

Pe parcursul slujbei s-au auzit în repetate rânduri strigăte ale oamenilor care se înghesuiau să ajungă în biserică. Preşedintele s-a uitat spre locul de unde veneau strigătele, reprezentanţii Patriarhiei explicându-i că este foarte multă lume care vrea să ajungă la altar.

La finalul Sfintei Liturghii, preşedintele Traian Băsescu şi soţia au plecat, dând mâna cu mulţimea venită la Catedrala Patriarhală pentru a asista la slujbă şi a se închina la sfintele moaşte. Şeful statului nu a făcut nicio declaraţie.

Preşedintele Traian Băsescu a venit, duminică, la ora 10.30, împreună cu soţia, la Catedrala Patriarhală şi a urcat pe podiumul amenajat lângă esplanada pe s-a oficiat Sfânta Liturghie. Patriarhul Daniel a ieşit din rândul ierarhilor, s-a îndreptat spre preşedinte şi soţia acestuia şi l-a îmbrăţişat.

Slujba pentru Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir a început duminică, la ora 8.30, prin resfinţirea Catedralei Patriarhale. După sfinţire, credincioşii au fost invitaţi de Preafericitul Daniel să intre în altar pentru a săruta Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce. Pentru femei este o ocazie unică, acestea putând intra în altar doar la târnosirea unei biserici sau la resfinţirea acesteia.

La Sfânta Liturghie au fost prezenţi liderii PDL Lucian Blaga şi Adriean Videanu, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, primarii Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone, Cristian Poteraş, fostul primar Adrian Inimăroiu cu soţia şi alţi invitaţi.

Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de un sobor de preoţi format din membri ai Sfântului Sinod.

După Sfânta Liturghie au fost canonizaţi trei noi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Ierarh Iachint de Vicina, primul Mitropolit al Ţării Româneşti (1359-1372, cu ziua de prăznuire la 28 octombrie), Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Smerit), părintele erei creştine şi al dreptului bisericesc (1 septembrie) şi domnitorul Ţării Româneşti, Sfântului Neagoe Basarab, om de cultură isihastă şi "prinţ al păcii" (26 septembrie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici