Băsescu a promovat examenul pentru brevetul de comandant de navă

Preşedintele Traian Băsescu a promovat, vineri, examenul pentru reconfirmarea brevetului de comandant de navă, el declarând că evaluarea a fost continuă, pe tot parcursul desfăşurării cursului, fără a preciza, însă, câte probe a susţinut şi ce punctaj a obţinut.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promovat examenul pentru brevetul de comandant de navă

Băsescu a promovat examenul pentru brevetul de comandant de navă

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit de la testare în jurul orei 11.30, ţinând în mână certificatul de reconfirmare ofiţer punte management naval, necesar pentru comanda navei. Cu acest certificat, preşedintele a plecat la Autoritatea Navală Română pentru a primi brevetul de comandant de vas.

Acest brevet nu este, însă, suficient pentru ca preşedintele să poată profesa ca şi comandant de navă deoarece îi mai este necesar cursul de "convenţie privind siguranţa maritimă". Acest curs trebuie urmat tot la CERONAV, iar în urma acestuia ANR trebuie să îi elibereze preşedintelui un atestat pentru recunoaşterea certificatului de competenţă profesională conform standardelor internaţionale.

Preşedintele a precizat, de altfel, că a şi început aceste cursuri IMO pentru recunoaşterea internaţională a brevetului.

"Evaluarea a fost continuă. Uitaţi certificatul de reconfirmare ca ofiţer punte management naval, necesar pentru comanda navei. Am şi început cursurile IMO (n.r. - International Maritime Organization). Luni am cursul de tanc, fac şi GMDSF (n.r. - sistem mondial pentru primejdie şi siguranţă maritimă), iar mâine (n.r. - sâmbătă) vin iar la curs şi prin bunăvoinţa dascălului vin şi duminică", a spus Băsescu, la ieşirea de la examenul susţinut la CERONAV.

Şeful statului a evitat să spună câte probe de examen a susţinut şi ce punctaj final a obţinut.

Întrebat dacă va reîncepe să navige, Băsescu a declarat că "presa trage concluzii pripite". El a mai spus că, dacă ţine la ceva în mod deosebit, ţine la profesie. "Sunt convins că un bun politician trebuie să aibă la bază şi capacitatea de a face bine o profesie", a afirmat şeful statului.

Preşedintele a fost iritat atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă şi-a făcut şi vizita medicală. Vizibil supărat, Băsescu a arătat atunci dosarul medical şi avizul pe care l-a primit de la Spitalul Militar.

Băsescu a ajuns la CERONAV vineri în jurul orei 9,00, pentru susţinerea examenului care a durat aproximativ două ore şi care a cuprins mai multe probe, cu fişe de evaluare şi teste grilă. Pentru promovarea examenului era necesar minimum 70 la sută din punctajul de 100 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici