Băsescu cere creşterea vitezei de rezolvare a dosarelor Revoluţiei şi activarea lui Dan Voinea

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, Parchetului instanţei supreme să concentreze resurse umane pentru a creşte viteza de rezolvare a dosarelor Revoluţiei şi a solicitat ca, dacă există posibilitate legală, generalul Dan Voinea să revină în activitate, ca procuror civil.

76 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere creşterea vitezei de rezolvare a dosarelor Revoluţiei şi activarea lui Dan Voinea

Băsescu cere creşterea vitezei de rezolvare a dosarelor Revoluţiei şi activarea lui Dan Voinea (Imagine: Mediafax Foto)

"Mi se pare inadmisibil: 20 de ani şi nu avem soluţii nici pentru 13-15 iunie, nici pentru crimele de la Revoluţie. Cer Parchetului General să concentreze resurse umane pentru a creşte viteza de rezolvare. Vom discuta dacă domnul general vrea să revină de la pensie să lucreze la acest dosar, să continue la acest dosar", a spus preşedintele Băsescu, la finalul şedinţei de mediere între Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus, referindu-se la dosarul Revoluţiei, că, până în prezent, nu există vinovaţi, ci "doar oameni care ne râd în nas".

"Avem un singur mare adevăr. O revoluţie în care nu avem niciun vinovat şi avem o mineriadă în care nu avem vinovaţi. Doar oameni care ne râd în nas.(...) Eu cred că problema pe fond este dacă Parchetul nu ne va anunţa cu zâmbetul pe buze că nu sunt vinovaţi şi oamenii care au murit la revoluţie s-au împuşcat singuri", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici