Băsescu: Comunităţile locale trebuie să se lupte pentru finanţare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la sesiunea Asociaţiei Comunelor din România, de la Neptun, că este nevoie ca reprezentanţii comunităţilor locale să se lupte pentru atragerea de fonduri şi asigurarea de venituri în bugetul local, precum şi pentru creşterea calităţii educaţiei.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Comunităţile locale trebuie să se lupte pentru finanţare

Băsescu: Comunităţile locale trebuie să se lupte pentru finanţare (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat că reprezentanţii administraţiei locale trebuie să se implice mai mult ca să obţină fonduri şi pentru dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii care să valorifice resursele produse în mediul rural.

"Este vitală angajarea dumneavoastră în stimularea oamenilor din mediul rural care produc materie primă agricolă să-şi dezvolte acolo posibilităţi de a procesa resursele generate de agricultură. A venit timpul să vină la oraşe direct pâine, şi nu grâu, direct produsele fabricate şi nu laptele.", a spus Băsescu.

Preşedintele le-a mai spus participanţilor la sesiunea Asociaţiei Comunelor din România că trebuie dezvoltate proiecte intercomunitare pentru obţinerea de finanţărişi asigurarea veniturilor locale, astfel încât mediul rural să nu mai fie dependent de alocările anuale de la Buget.

"Nu trebuie să rămâneţi dependenţi de pixul unui ministru sau al celui de la judeţ pentru obţinerea de fonduri", a spus Băsescu, subliniind că dezvoltarea în mediul rural este necesară, în prezent productivitatea fiind mică.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici