Băsescu: De Revelion, ca să te duci într-o piaţă trebuie să te invite un primar

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal că nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar şi că a refuzat să facă acest lucru "dintre steaguri", după modelul Ceauşescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: De Revelion, ca să te duci într-o piaţă trebuie să te invite un primar

Băsescu: De Revelion, ca să te duci într-o piaţă trebuie să te invite un primar (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti de ce nu de ce nu a mai participat la o manifestare publică de Revelion, preşedintele a spus că pentru a putea merge într-o piaţă "trebuie să te invite un primar".

"Şi anul trecut, dacă vă aduceţi aminte, am renunţat să fiu într-o piaţă. Chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieşit pe trotuar, am spus La mulţi ani. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piaţă, trebuie să te invite un primar. De când la Bucureşti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitaţie. Am mai încercat prin ţară, la Braşov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?", a declarat Traian Băsescu.

Referindu-se la urările pe care le-a făcut românilor, în mesajul de Anul Nou dat publicităţii de Administraţia prezidenţială, Traian Băsescu a spus că acestea "nu sunt politice".

"Nu sunt politice, puteam foarte bine să le fac într-un studio între steaguri, dar mi-a rămas atât de întipărită în minte imaginea lui Ceauşescu şi pe urmă a lui Iliescu urând românilor dintre steaguri, încât am refuzat varianta asta, clasică să spunem pentru un preşedinte român. Şi am tot încercat alte soluţii. Asta e", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a petrecut noaptea de Revelion la Predeal, împreună cu soţia sa.

El a spus că va rămâne în această staţiune până duminică după-amiază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici