Băsescu:Decizia instanţei în cazul Mihăileşti mi se pare nedreaptă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Cislău (judeţul Buzău), că decizia magistraţilor de la Tribunalul Vrancea în dosarul Mihăileşti i se pare "nedreaptă" şi că persoanele care au făcut plângere au "obligaţia" să meargă mai departe în justiţie.

4 afișări
Imaginea articolului Băsescu:Decizia instanţei în cazul Mihăileşti mi se pare nedreaptă

Băsescu:Decizia instanţei în cazul Mihăileşti mi se pare nedreaptă

"Este extrem de dificil pentru un preşedinte să contrazică o hotărâre a unei instanţe, dar am înţeles că nu este definitivă şi irevocabilă. Mai este o cale de atac şi cred că obligaţia pe care o au cei care au făcut plângere este să meargă mai departe. Nu pot discuta o hotărâre a judecătorilor, dar mi se pare nedreaptă, când transportul se făcea în condiţii ilegale, fără acte, fără maşină pusă la punct”, a spus Traian Băsescu.

În acelaşi context preşedintele Traian Băsescu a afirmat că românii trebuie să aibă totuşi încredere în justiţie. "Trebuie să avem încredere pentru că până la urmă care ar mai fi reperul, dacă nu ne-ar rămâne speranţa că până la urmă justiţia îşi va face treaba aşa cum trebuie, spre satisfacţia şi şansa românilor. Pentru că nu ne putem imagina evoluţia societăţii dacă justiţia nu va fi recunoscută de fiecare dintre noi ca dreaptă şi eficientă”, a mai declarat Traian Băsescu.

Magistraţii Tribunalului Vrancea i-au achitat, joi, pe inculpaţii în dosarul exploziei de la Mihăileşti - Ionuţ Neagoe, Mihai Gună şi Ion Gherghe - şi au respins ca nefondate toate cererile de despăgubiri formulate de părţile vătămate, ridicând sechestrele asiguratorii asupra bunurilor celor trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici