Băsescu, despre decizia CEDO: Ce vor face acum judecătorii români? Asta nu-i corupţie, transparentă?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Realitatea TV, că, în urma hotărârii CEDO de vineri, nu ştie "ce vor face domnii judecători care au tot pus statul român să plătească vreo 9 miliarde şi ceva de RON în perioadă de criză profundă".

680 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre decizia CEDO: Ce vor face acum judecătorii români? Asta nu-i corupţie, transparentă?

Băsescu, despre decizia CEDO: Ce vor face acum judecătorii români? Asta nu-i corupţie, transparentă?

Potrivit şefului statului, hotărârea CEDO de vineri a spus că statul român a fost îndreptăţit să apere echilibrele macroeconomice şi a adăugat că acum nu ştie "ce vor face domnii judecători care au tot pus statul român să plătească vreo 9 miliarde şi ceva de RON în perioadă de criză profundă".

"Eh, asta nu e corupţie? Dar e una transparentă. E una prin care oameni cu putere, care au putere, spun: «nu, statule, vreau să te prăbuşeşti, dar eu cer banii ăştia şi-i distribui cum vreau eu, nu cum ai stabilit tu - Parlament şi tu - Guvern». Nu e corupţie? Dar o facem în numele demagogiei", a adăugat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Şeful statului a făcut aceste declaraţii în contextul unei discuţii cu moderatorul emisiunii, după ce i s-a adresat o întrebare privitoare la corupţie.

În timpul unei discuţii pe tema proiectului legii sănătăţii, preşedintele Traian Băsescu a declarat că în România este corupţie, dar că instituţiile statului român devin tot mai eficiente în lupta împotriva acesteia.

"Dacă aş spune că nu există corupţie aţi râde şi dumneavoastră, aş râde şi eu după ce aş spune asta. Sigur că există corupţie şi asta o vedem la tot pasul. DNA-ul tot arestează primari. Nu reuşeşte cu înalta corupţie, cu Năstase, Mitrea, cu Păcuraru... nu reuşesc dosarele, dar altfel sunt extrem de eficienţi. Este proba că avem corupţie, mai ales că sunt şi condamnări", a declarat Traian Băsescu.

El a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă România este o ţară coruptă şi dacă ultimele critici aduse proiectului legii sănătăţii sunt cauzate de corupţie.

Şeful statului a mai spus că în UE sunt ţări mai corupte decât România, dar că acest lucru nu-l "încălzeşte".

"Deci există şi la noi (corupţie - n.r.). Nu sunt de acord că România este cea mai coruptă ţară, cum ne place să ne spunem. Dimpotrivă, instituţiile statului român devin tot mai eficiente în lupta împotriva corupţiei, dar nici nu pot spune: dacă vrem să facem o lege, având în vedere că e posibil să fie corupţie, mai bine n-o facem. Nu este posibil să avem această abordare", a mai spus şeful statului.

De asemenea, şeful statului a mai spus că "nu mai este atât de comod să fii corupt în ziua de azi în România". "Fie că eşti grup organizat, fie că eşti primar care crezi că eşti pe viaţă, că eşti ministru care crezi că eşti pe viaţă, nu mai e atât de comod", a menţionat Băsescu.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a postat pe blog o decizie CEDO prin care se resping reclamaţiile a doi români privind reducerile salariale cu 25%, constatându-se că nu au fost încălcate drepturi ale omului, fostul ministru al Justiţiei acuzând USL că i-a minţit pe români pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici