Băsescu, despre independenţa justiţiei: Trebuie umblat la numirea procurorilor şefi în marile Parchete

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul şedinţei CSM, despre independenţa justiţiei, că o vulnerabilitate este la numirea procurorilor şefi în marile Parchete, iar aici trebuie "umblat".

454 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre independenţa justiţiei: Trebuie umblat la numirea procurorilor şefi în marile Parchete

Băsescu, despre independenţa justiţiei: Trebuie umblat la numirea procurorilor şefi în marile Parchete (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Preşedintele a ţinut să facă o observaţie, înainte de a părăsi şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii: "Dacă se urmăreşte spaţiul public, sunt tot soiul de Casandre ale prorocirii pierderii independenţei justiţiei, uşor, uşor, că nu ştiu ce se întâmplă. Eu nu cred lucrul acesta, şi nu spun din politeţe, ci din convingere", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că, oricât s-ar uita în legi sau în Constituţia României, nu găseşte un element măcar care să pună sub semnul întrebării independenţa justiţiei.

"Dimpotrivă, toată legislaţia consolidează această independenţă. Probabil că singurul loc unde va mai trebui umblat este la numirea procurorilor şefi în marile Parchete, Parchet General, DNA, DIICOT şi ce o mai fi acolo, să fie ruptă de Executiv, să fie la decizia CSM, să fie decizie CSM - preşedinte, dar, oricum, dacă avem o vulnerabilitate, este aici", a spus şeful statului.

Despre independenţa magistraţilor, preşedintele Băsescu a spus că este "atât cât îşi ia fiecare magistrat".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în şedinţa CSM, că şi-a atins scopul, şi anume să fie prezent la raportul de activitate al CSM, dar şi să afle ce este cu Codurile penal şi de proocedură penală.

"Fiind zilele astea fără activitate, m-am uitat mai mult la televizor şi nu m-am speriat, dar m-a îngrijorat, Acum, plec de aici liniştit că se pot introduce, cu dificultăţile specifice unui asemenea moment", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici