Băsescu, despre introducerea justiţiei în pactul de coabitare: S-a dorit evitarea blocajelor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii, referitor la introducerea justiţiei în pactul de coabitare, că s-a dorit astfel evitarea blocajelor.

225 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre introducerea justiţiei în pactul de coabitare: S-a dorit evitarea blocajelor

Traian Băsescu, Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Şeful statului a ţinut să răspundă, în şedinţa CSM, unui judecător care criticase implicarea justiţiei în pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier.

"Nu a fost în pactul de coabitare justiţia, ci pur şi simplu mecanismul care este prevăzut în lege, că asta e legea acum, Executivul propune, CSM-ul avizează, preşedintele numeşte. Pactul de coabitare nu a vrut decât să evite blocaje, pentru că, pur şi simplu, în lipsa acelei înţelegeri scrise, putea să facă domnul ministru 50 de propuneri şi eu să spun de 50 de ori nu", a comentat preşedintele.

El a mai spus că acest lucru a dus la funcţionarea mecanismului, pentru că nici legea nu stabileşte preempţiunea cuiva. "Atunci, am făcut o bună înţelegere. Ministerul Justiţiei este liber să propună orice procuror, preşedintele este liber să semneze sau să nu semneze propunerea Ministerului de Justiţie", a continuat Băsescu.

Preşedintele a arătat că aici este o vulnerabilitate care trebuie corectată prin lege, apreciind că CSM ar putea să îşi asume această abordare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici