Băsescu, despre mandatele de ascultare: La câtă corupţie este, mă îndoiesc că sunt prea multe

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că se îndoieşte de faptul că numărul mandatelor de ascultare emise pe siguranţă naţională ar fi prea mare "la câtă corupţie este", menţionând că în deciziile CSAT este inclusă corupţia ca element care afectează securitatea naţională.

299 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre mandatele de ascultare: La câtă corupţie este, mă îndoiesc că sunt prea multe

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto(

Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea Tv, dacă nu apreciază că sunt prea multe mandate de ascultare emise pe siguranţă naţională, având în vedere că numărul acestora a crescut.

"Ce poţi să faci dacă structurile autorizate ale statului spun «am nevoie de mandat de ascultare pe siguranţă naţională»? Atenţie însă, siguranţă naţională nu înseamnă numai antiterorism (…), corupţia este element care ţine de siguranţa naţională. În baza acestor hotărâri (ale CSAT, n.r.) SRI îşi face treaba, pentru că e în strategia de securitate naţională lupta împotriva corupţiei. Deci, la câtă corupţie este, mă îndoiesc că e prea mult", a răspuns şeful statului.

De altfel, Băsescu a prezentat o hotărâre a CSAT de la începutul mandatului său în care era introdusă combaterea corupţiei în strategia de securitate naţională.

"Primul CSAT la care am participat, în februarie 2005, în prima hotărâre CSAT la articolul 1 spune că în România corupţia a ajuns să afecteze securitatea naţională şi trebuiesc luate măsuri de integrare a luptei anticorupţiei în strategia de securitate naţională (...). Ca să ajungi la ce au ajuns astăzi DNA, DIICOT, Parchetul General, ÎCCJ, SRI, Poliţia, Doi şi un sfert, toţi sunt parte a acestui angrenaj de luptă împotriva corupţiei, deci, ca să ajungi ca acest angrenaj să dea rezultate trebuie timp", a declarat preşedintele, făcând referire la anchetele soluţionate în ultimii ani cu decizii definitive ale instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici