Băsescu: Explozia de la Petrila, o tragedie mult prea mare să nu te întrebi de ce a apărut

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sîmbătă noaptea, despre explozia de la Petrila, în care 12 mineri au murit, că este "o tragedie mult prea mare să nu te întrebi de ce a apărut".

106 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Explozia de la Petrila, o tragedie mult prea mare să nu te întrebi de ce a apărut

Băsescu: Explozia de la Petrila, o tragedie mult prea mare să nu te întrebi de ce a apărut (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat impresionat de atitudinea personalului medical de la spitalul din Petroşani, care a venit la serviciu, unii medici şi asistente fără să fie chemaţi.

Băsescu a declarat că a venit la Petrila din compasiune pentru răniţi şi pentru familiile celor morţi.

Preşedintele a spus că este prea devreme pentru concluzii şi că, oricum, nu el este cel care va ajunge la acestea, ci specialiştii care sunt prezenţi la mină.

El s-a declarat impresionat de minerii răniţi pe care i-a vizitat, spunând că sunt oameni puternici.

"I-am văzut pe răniţi şi m-a impresionat. Sper să le dea Dumnezeu putere să treacă peste efectele arsurilor", a afirmat Băsescu, potrivit căruia la spitalul din Petroşani sunt opt mineri arşi şi alţi cinci răniţi, fiind posibil ca, după evaluarea de duminică a medicilor, să fie transferaţi la unităţile medicale din alte judeţe.

Întrebat dacă familiile minerilor morţi şi răniţi în explioziile de sâmbătă vor fi ajutate financiar, preşedintele Traian Băsescu s-a declarat convins că Regia minieră şi Guvernul îşi vor face datoria.

Întrebat despre viitorul minelor, preşedintele a spus că acestea trebuie categoric modernizate.

"Nu trebuie să continuăm să omorâm oamenii în mine", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, la ora 23.10, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde sunt internate 13 persoane rănite în urma exploziilor produse în cursul după-amiezii şi serii în subteranul minei Petrila. Şeful statului, care a venit singur la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, a fost întâmpinat de autorităţi locale şi de conducerea unităţii spitaliceşti şi a fost condus în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului, unde sunt internaţi o parte dintre răniţii.

Şeful statului a cerut să nu fie însoţit de presă în incinta spitalului.

Băsescu nu a făcut nicio declaraţie presei la sosire, iniţial, în spital fiind permis accesul a trei cameramani. Ulterior, preşedintele a dispus însă evacuarea acestora din unitatea medicală.

Potrivit unuia dintre cameramani, preşedintele le-a spus oamenilor de la pază: "Nu putem să-i luăm pe băieţii ăştia de aici?", după care cameramanii au fost scoşi din spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici