Video Băsescu i-a acordat Patriarhului Teoctist Ordinul Steaua României

Preşedintele Traian Băsescu a venit, joi la prânz, la Catedrala Patriarhală, pentru a-i conferi post-mortem Patriarhului Teoctist Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, cea mai înaltă distincţie a statului fiind acordată pentru prima dată unui cetăţean român.

1 afișare

Şeful statului a depus medalia alături de tabloul Patriarhului, lângă sicriu, în prezenţa membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ordodoxe Române, fără să facă vreo declaraţie.

Traian Băsescu a intrat apoi în Palatul Patriarhal.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, cu două zile în urmă, decretul prin care conferă post-mortem Prea Fericitului Părinte Teoctist cea mai înaltă distincţie "în semn de adâncă preţuire pentru felul în care Patriarhul Teoctist şi-a dedicat întreaga viaţă slujirii devotate a Bisericii Ortodoxe Române, a unităţii naţionale şi a idealului de apropiere prin dialog dintre toate Bisericile creştine".

Conform legislaţiei referitoare la sistemul naţional de decoraţii al României, preşedintelui ţării i se atribuie pe perioada mandatului Colanul Ordinului "Steaua României", în calitatea acestuia de şef al ordinelor naţionale. Până acum Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan a mai fost conferit doar preşedinţilor altor state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici