Băsescu îi răspunde tânărului cu ciroză că eutanasierea e interzisă în România

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, referitor la o scrisoare primită din partea unui tânăr constănţean, care i-a solicitat şefului statului să-i aprobe eutanasierea deoarece este grav bolnav, că o astfel de faptă este interzisă de Codul penal din România.

156 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi răspunde tânărului cu ciroză că eutanasierea e interzisă în România

Băsescu îi răspunde tânărului cu ciroză că eutanasierea e interzisă în România (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a declarat că poate înţelege suferinţa prin care trece acest tânăr, însă a precizat că în România eutanasierea este interzisă.

El a adăugat că articolul 178 din Codul penal face din cel care asistă la eutanasiere un complice la sinucidere, faptă care se pedepseşte cu închisoarea de la trei la şapte ani.

Şeful statului a adăugat că respectivul caz este o problemă medicală şi că sinuciderea nu este o soluţie.

Traian Băsescu a mai spus că viaţa este un dar de la Dumnezeu şi fiecare om trebuie să o trăiască cu momentele ei bune şi cele mai puţin bune.

Un tânăr de 29 de ani, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să fie eutanasiat deoarece este grav bolnav, suferind, printre altele, de ciroză hepatică şi fiind în imposibilitatea de a se deplasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici