Băsescu, îngrijorat de scăderea populaţiei României

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea, marţi, la Sibiu, faţă de rata natalităţii, avertizând că populaţia României scade drastic.

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu, îngrijorat de scăderea populaţiei României

Băsescu, îngrijorat de scăderea populaţiei României

Şeful statului participă la Conferinţa Internaţională pentru Populaţie şi Dezvoltare, intitulată "Populaţia României – încotro?", care se desfăşoară la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Băsescu a avertizat că scăderea natalităţii poate avea consecinţe negative asupra societăţii româneşti şi că demografia este o problemă pentru generaţiile actuale şi pentru "generaţiile de mâine".

Preşedintele consideră necesară existenţa unei strategii pentru a combate previziunile negative privind natalitatea.

"România are nevoie urgentă de revizuirea politicii demografice", a spus Traian Băsescu, adăugând că, dacă în prezent vârsta medie este de 40 de ani, în 2050, aceasta va ajunge la 45 de ani.

Conform lui Băsescu, în 2050, la 149 de cetăţeni inactivi, vor fi doar 100 activi, ceea ce reprezintă "o sarcină extraordinar de grea" pe umerii generaţiilor următoare.

"Cei mai mulţi ne aducem aminte de ororile comuniste în ceea ce priveşte nataliatea, lipsa măsurilor de contracepţie, imposibilitatea de a face avort, imposibilitatea femeilor de a se adresa unor medici. Cei care nu ştiu sau cei care nu-şi aduc aminte să vadă filmul lui Mungiu: «4 luni, 3 saptamani si 2 zile»", a spus preşedintele Băsescu, în discursul susţinut la conferinţa internaţională “Populaţia României – Încotro?”,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici