Băsescu, întrebat despre arestarea vameşilor de la Siret: Nu vreţi să răspund pe la sfârşitul lunii?

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, vineri, la Bruxelles, după reuniunea Consiliului European, în legătură cu arestarea vameşilor de la Siret, el răspunzând: "Dacă vă răspund acum, vă dau un răspuns incomplet, nu vreţi să vă răspund pe la sfârşitul lunii?".

85 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întrebat despre arestarea vameşilor de la Siret: Nu vreţi să răspund pe la sfârşitul lunii?

Băsescu, întrebat despre arestarea vameşilor de la Siret: Nu vreţi să răspund pe la sfârşitul lunii? (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele a participat la reuniunea Consiliului European, susţinând o declaraţie de presă la final.

Întrebat despre arestarea vameşilor de la Siret, el a răspuns: "Dacă vă răspund acum, vă dau un răspuns incomplet, nu vreţi să vă răspund pe la sfârşitul lunii?".

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de 59 de persoane între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Totodată, au fost reţinuţi 54 lucrători de poliţie la PTF Siret.

Arestarea vameşilor de la Siret, în contextul evaluărilor României pentru Schengen, aminteşte de acţiuni similare, care au avut loc în 2006, la Otopeni şi Ploieşti, în perioadă premergătoare unui nou Raport al CE, dar care nici până acum nu s-au finalizat din punct de vedere juridic.

Demersul DNA de a reţine 59 de vameşi şi poliţişti de la Vama Siret ar putea fi considerat benefic, dacă n-ar exista semne de întrebare cu privire la durata destul de mare a anchetei într-un domeniu în care situaţia era evidentă şi cunoscută de multă vreme de autorităţi. Alte semne de întrebare se referă la momentul ales pentru această acţiune în forţă, respectiv în plină dispută privind admiterea României în Schengen, dar şi coincidenţa cu declaraţia preşedintelui Traian Băsescu în plenul APCE, care anunţa februarie ca o lună în care vor fi date noi semnale în lupta anticorupţie.

La toate acestea se adaugă şi doza de scepticism determinată de precedentele astfel de cazuri, de la Otopeni şi de la Ploieşti, care, după patru ani, nu par a avea o finalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici